Поклон компаније НИС ученицима на Косову и Метохији

Објављено: 28.12.2021.год.
фото: © НИС

У жељи да ученицима са Косова и Метохије дарује новогодишње поклоне и учини предстојеће празнике што лепшим, као и да мотивише младе да се баве спортом, компанија НИС  донирала је спортску опрему и реквизите за 18 матичних основних школа са подручја 10 општина на Косову и Метохији. Пројекат је реализован у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије и удружењем „Спортстарс“, а издвојена средства у износу од 2 милиона динара намењена су за опремање спортских сала и отворених игралишта основних школа које похађа више од 1500 ученика у српским енклавама у општинама Гњилане, Витина, Ново Брдо, Косовска Каменица, Липљан, Обилић, Србица, Вучитрн, Пећ-Гораждевац и Исток-Осојане. 


Свечаној додели донације присуствовали су представници Канцеларије за Косово и Метохију, директори основних школа са подручја општине Липљан, представници компаније НИС и спортског удружења „Спортстарс“. 


Светлана Миладинов, помоћница директора Kанцеларије за Косово и Метохију у Влади Републике Србије, истакла је значај улагања компанијe НИС  у пројкете који су намењени  деци на Косову и Метохији. 


„Ова донација спортске опреме за 18 основних школа на простору јужно од Ибра има велики значај, пре свега, јер наша деца на Косову и Метохији нису заборављена и зато што ће ова спортска опрема умногоме допринети да се спорт, спортски живот и спортски дух развије код наших младих. Ово је улагање и у будућност, а ви знате и сами да улагањем у будућност код нашег народа на Косову и Метохији дајемо им вољу и жељу за опстанак и останак у нашој јужној покрајини. Сигурна сам да ће захваљујући овој донацији бар неко од наше деце постати врхунски такмичар, врхунски борац, да ће управо ова опрема омогућити да понесу дрес, да представљају боје Републике Србије на многим такмичењима. Канцеларија ће наставити да помаже и даље наш народ на Косову и Метохији, и надам се да ћемо заједничким акцијама допринети да будућност, буде на делу, а Канцеларија увек буде уз свој народ“,  истакла је Светлана Миладинов.


Наталија Биленок, заменица генералног директора за организациона питања НИС-а је навела да компанија посвећено ради на подршци друштвено одговорним пројектима са посебним акцентом на улагања у образовање и младе.


„Под слоганом „Будућност на делу“ наша компанија не гради само пословне успехе, већ и доприноси развоју заједнице. Искуство нам показује да заједницу јачамо пре свега кроз улагање у њен највиталнији и најлепши део, улагање у младе људе и њихово образовање. Због тога нам је од посебне важности што у сарадњи са нашим пријатељима из Владе Србије имамо прилику да подржимо ученике на Косову и Метохији и да им поклонимо спортску опрему  и реквизите. Желим да ова опрема унапреди рад школа у области физичког васпитања и да подстиче младе да се баве спортом и допринесе лепшем и здравијем детињству деце која ће је користити“, истакла је Наталија Биленок.

Лазар Младеновић из удружења „Спортстарс“ је истакао успешну сарадњу коју ово удружење има са компанијом НИС и Канцеларијом за Косово и Метохију. 

„Захвалио бих компанији НИС која нас је препознала као доброг партнера у спровођењу ове акције, као и Канцеларији за Косово и Метохију која нам је изашла у сусрет како би овај пројекат успешно био реализован. Ово је једна дивна акција у којој НИС наставља своје активности у подршци заједници и младима. Надам се да ћемо и у наредном периоду наставити да заједно подржавамо и реализујемо овакве пројекте“, рекао је Младеновић.

Драган Максимовић директор Основне школе „Кнез Лазар“ из Доње Гуштерице, захвалио је компанији НИС, Канцеларији за Косово и Метохију и удружењу „Спортстарс“, на подршци у име свих  основних школа са територије Липљања  и навео да ће ова спортска опрема допринети да ученици, али  и наставници,  развијају своје спортске способности, знање и вештине. 
 
Овом донацијом компанија НИС наставља да исказујe хуманост на делу, али и доследност у опредељењу да  улаже у младе, спорт и образовање широм наше земље. НИС је од 2009. године кроз различите друштвено одговорне пројекте у Србији уложио више од 4,1 милијарде динара. Својим активним улагањем у заједницу компанија учествује и у реализацији пројеката за подршку грађанима на Косову и Метохији. Неки од реализованих пројеката компаније у претходном периоду су и донација санитетског возила са инкубатором за Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици, затим је у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије пружена помоћ предшколским установама на територији АП Косово и Метохија и донирана  једна тона горива за пројекат „Мала матура велико срце“. Компанија НИС пружила је подршку и реализацији бројних пројеката у области социјалне заштите, као и подршку Српској православној цркви. 
 

 


Кључне речи:

(0)

Остале вести из рубрике

Друштво

Српски учесници на Форуму мултиполарности у Москви – Братство

У Москви је данас отворен Форум мултиполарности, чији учесници разговарају о борби за праведни свет, без хегемоније „колективног Запада“. На скупу се окупило више од 300 представника интелектуалне елите из 130 земаља.

НИС подржао Електротехничку школу „Никола Тесла“ у Београду
НИС подржао Електротехничку школу „Никола Тесла“ у Београду

Модерни кабинет за физику за нове успехе средњошколаца

2024-02-07 12:55:26

НИС и КК Партизан обезбедили зимску опрему за 600 деце
НИС и КК Партизан обезбедили зимску опрему за 600 деце

За готово 600 малишана широм земље обезбеђена је нова зимска опрема захваљујући заједничкој хуманитарној акцији КК Партизан и компаније НИС. Топле зимске јакне и обућа, плишане играчке и слаткиши, ове зиме стижу до деце из социјално угрожених категорија из Београда, Новог Сада, Краљева, Чачка, Трстеника, Врњачке Бање, Рашке, Крушевца, Суботице, Сомбора и других градова широм Србије.

2024-02-06 13:37:10

Компанија НИС наставља са подршком локалним заједницама
Компанија НИС наставља са подршком локалним заједницама

Ново комби возило за дистрибуцију хране у Предшколској установи Зрењанин

2024-01-28 13:01:20

Чудотворна икона Мајке Божије Умекшање злих срца у руској цркви на Ташмајдану - Братство
Чудотворна икона Мајке Божије Умекшање злих срца у руској цркви на Ташмајдану - Братство

Чудотворна икона Мајке Божије, Умекшање злих срца стигла је у Србију у организацији фондације Светог Романа из Москве, у среду 24. јануара 2024. године.

2024-01-25 16:01:11

НИС отвара врата за младе таленте
НИС отвара врата за младе таленте

Компанија НИС отпочела је четврту сезону NIS Energy програма у оквиру које ће 23 полазника имати прилику да направи своје прве кораке у каријери у тиму који чини око 12 хиљада запослених широм Србије. Полазнике током годину дана рада у компанији очекују практична обука, посета секторима компаније НИС, теоријска предавања од стране водећих стручњака из индустрије, али и тренинг „меких“ вештина уз посете важним активама компаније, међу којима су рафинерија у Панчеву и бензинске станице НИС-а. Након завршетка програма, полазницима се отвара и могућност сталног запослења у НИС-у, уколико за то постоји обострани интерес.

2024-01-17 13:56:50

РТ: Руске књиге представљају „огромну претњу“ Украјини – званичник
РТ: Руске књиге представљају „огромну претњу“ Украјини – званичник

Кијевски омбудсман за језик позвао је на строже мере за борбу против кријумчарења забрањене литературе у земљу

2024-01-12 22:26:37

РТ: Само половина млађих одраслих у САД верује да је холокауст стваран – анкета
РТ: Само половина млађих одраслих у САД верује да је холокауст стваран – анкета

Ново истраживање открило је високу стопу сумње међу Американцима да се геноцид над Јеврејима у нацистичкој Немачкој заиста догодио

2023-12-09 22:31:01

РТ: Млади европски бирачи нагињу ка „крајњој десници“ – Гардијан
РТ: Млади европски бирачи нагињу ка „крајњој десници“ – Гардијан

Британски дневни лист се жали да млади грађани све више подржавају „ксенофобичне“ популисте који дају приоритет њиховим потребама

2023-12-02 23:10:53

РТ: „Нема Украјинаца који говоре руски“ – Кијев
РТ: „Нема Украјинаца који говоре руски“ – Кијев

Тај термин су наметнули идеолози у Москви у жељи да ослабе свог суседа, тврди језички омбудсман

2023-11-22 22:39:17

РТ: Опада подршка Украјини међу Американцима – Галуп
РТ: Опада подршка Украјини међу Американцима – Галуп

Већина испитаника сматра да помоћ Кијеву треба да има временско ограничење, а многи тврде да Вашингтон чини „превише“ да помогне

2023-11-02 23:39:51

РТ: Најбољи кијевски универзитет забрањује изучавање руског језика
РТ: Најбољи кијевски универзитет забрањује изучавање руског језика

Ова образовна установа је такође одустала од белоруских и персијских студија

2023-10-24 22:14:04

РТ: Украјински посланици одобрили забрану највеће хришћанске цркве
РТ: Украјински посланици одобрили забрану највеће хришћанске цркве

Парламент у Кијеву гура нацрт закона који би му омогућио стављање ван закона 1.000 година стару институцију

2023-10-20 22:04:42

РТ: Русија покреће образовне центре у Африци
РТ: Русија покреће образовне центре у Африци

Наставници су одржали отворени час у Нигерији, док су објекти почели са радом и у Обали Слоноваче и ДР Конго

2023-10-17 22:43:00

РТ: Само 15% кијевских предшколаца „активно говори“ украјински – НВО
РТ: Само 15% кијевских предшколаца „активно говори“ украјински – НВО

Још 20% уопште не говори украјински, а руски и даље доминира међу децом главног града

2023-10-14 18:42:38

Почиње четврта сезона програма NIS ENERGY
Почиње четврта сезона програма NIS ENERGY

НИС отвара врата младим талентима

2023-09-11 15:22:15

 Компанија НИС подржала набавку опреме за медицинске установе у Новом Саду
Компанија НИС подржала набавку опреме за медицинске установе у Новом Саду

Настојећи да пружи пуну подршку раду здравствених установа у нашој земљи, компанија НИС донирала је 15 милиона динара за набавку савремене медицинске опреме за одељења гинекологије Дома здравља Нови Сад и Завода за здравствену заштиту студената у том граду.

2023-09-05 21:49:31

Настављена подршка компаније НИС граду Чачку
Настављена подршка компаније НИС граду Чачку

Нови котао за грејање за вртић „Колибри“

2023-08-29 13:35:10

НИС подржао боравак деце у Кошаркашком кампу „Каста“ у Ивањици
НИС подржао боравак деце у Кошаркашком кампу „Каста“ у Ивањици

Компанија НИС подржала је међународни Кошаркашки камп „Каста“ у којем ће ове године боравити око 1.000 учесника, међу којима и 60 деце са Косова и Метохије.

2023-08-07 20:50:09

Небеска Српска: На Илиндан 1993. Оборен хеликоптер са ознаком црвеног крста
Небеска Српска: На Илиндан 1993. Оборен хеликоптер са ознаком црвеног крста

Тог илинданског јутра 1993. године хеликоптер ХТ-40, након што је одобрен лет за превоз рањеника од Бање Луке према Београду, на ВМА, извршено је укрцавање рањеника у хеликопер, контрола од стране официра за везу међународних снага за контролу и надзор провођења Резолуције УН о забрани летења у ваздушном простору БиХ.

2023-08-02 12:28:57

РТ: Израел упозорава земљу ЕУ због спаљивања верских књига
РТ: Израел упозорава земљу ЕУ због спаљивања верских књига

Шведска је последњих недеља одобрила неколико демонстрација на којима је требало да се спале свете књиге

2023-07-29 22:45:27

РТ: ЕУ прети да ће забранити Твитер
РТ: ЕУ прети да ће забранити Твитер

Платформа има рок до 25. августа да се усклади са новим законом ЕУ о дезинформацијама

2023-05-30 03:42:59

САД и Велика Британија користе информациони рат против руске омладине
САД и Велика Британија користе информациони рат против руске омладине

Покушаји деструктивног утицаја на малолетнике неће престати, јер је циљ да се Русија ослаби, изјавио је Александар Гребенкин

2023-05-12 15:05:06

РТ: Млади Американци не разумеју историју Другог светског рата
РТ: Млади Американци не разумеју историју Другог светског рата

Ако се не сећају прошлости, САД ускоро неће моћи да процене садашњост и будућност, изјавио је Дмитриј Песков

2023-05-11 16:10:10

Заједнички пројекат покрајинске владе и компаније НИС
Заједнички пројекат покрајинске владе и компаније НИС

Унапређени услови за боравак деце у Дечјем селу „Др Милорад Павловић” у Сремској Каменици

2023-04-20 19:27:45

rt drustvo
baner rakija desno drustvo
baner apartman desno / drustvo
baner obzor desno - drustvo

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: