О Сребреници - Синиша Ковачевић

Објављено: 20.04.2024.год.

Српски народ и све његове државе, уз такав лажни наратив, не могу опстати. Ако „инвестиције“ долазе из оних земаља, које су нас бомбардовале, или су признале независност Космета, онда то и нису инвестиције, већ су непријатељска преузимања. То је постепена и трајна окупација. Тиме је државна безбедност разбијена. Што се више наших грађана, запошљава у њиховим компанијама, било у Србији, било изван ње, то се петоколонашки потенцијал увећава.


Мишљење читаоца


Морам нагласити, да је свако партиципирање у скупштини, или осталим институцијама натовске (окупиране) Црне Горе, чин велеиздаје. НАТО пакт, јесте окупациона формација у Црној Гори. Све ,,државне'' институције Црне Горе, јесу установе НАТО пакта, баш као што су и институције Недићеве Србије, биле установе Трећег Рајха. Морали сте, на све оне, који су у скупштини Црне Горе изгласали прикључење Црне Горе НАТО пакту - пуцати. Морали сте повести народноослободилачки рат, против домаћих издајника и НАТО окупатора. Овако, и једни и други глуматате у својим ролама, а стварно сте сви заједно, само намесници НАТО-а у Црној Гори. Томе у прилог иде и изгласавање резолуције ,у црногорској скупштини, о наводном геноциду над бошњачким формацијама у Сребреници.

Да се разумемо, није ни Србија у битно бољој позицији. Да би урнебесна трагедија била већа, постарао се државни врх, како Србије, тако и Српске, који ,,бране'' српски народ тако, што тврде, да се у Сребреници није догодио геноцид, већ се догодио ратни злочин. Очигледно је, да се ради о високоманипулативној оркестрацији политичких структура Црне Горе, Србије и Српске, у њиховом антисрпском походу на истину. Истина о Сребреници, има потпуно другачију димензију. Реч је о заташкавању чињенице, да су бошњачке формације на почетку рата, у самом градићу Сребреници, мучиле и поклале око 1600 српских цивила ( од тога око 400 деце српске етничке припадности), који су били аутохтони становници самог градића Сребренице.

У општини Сребреница живело је, по попису становништва из 1991. године, 36666 становника, а у градићу Сребреница 5746 становника ( 3673 Муслимана, 1632 Србина, 34 Хрвата, 328 Југословена, 79 осталих). Заташкава се чињеница, да су уочи рата у градићу Сребреници живела 1632 Србина. Не воде се чак, ни као нестали. Нема их више нигде, ни у другим деловима Српске, ни у Србији, нити у било којој другој земљи света. Да су живи, бар би се неко од њих огласио до дана данашњег. Наравно, нема их више, ни у самој Сребреници.

Срби, који сада живе у Сребреници, потичу из других делова СФРЈ. Када су бошњачке формације масакрирале српски живаљ градића Сребренице, на самом почетку рата, а српске снаге биле на корак од ослобођења Сребренице, западњачке су структуре претвориле Сребреницу, у зону под заштитом ,,плавих шлемова'', да би сакриле и уклониле доказе, о бошњачком покољу српског цивилног становништва градића Сребренице. Наратив, о Србима, као лошим момцима, пао би у воду, да је истина откривена. У току целог рата, из Сребренице, која је била под заштитом ,,плавих шлемова''; бошњачке су формације , уз дозволу ,,плавих шлемова'', излазиле изван заштићене зоне, и чиниле масовне ратне злочине над српским цивилним становништвом из села и градова у широј околини Сребренице. Дакле, то су биле формације налик некој казненој СС дивизији, и нису биле обичне војне јединице. То су биле бошњачке формације ратних злочинаца.

У тим формацијама, налазио се и известан број наших обавештајаца, који су на крају рата имали извештаје о учествовању, или саучествовању бошњачких војника у ратним злочинима. По уставу и законима бивше СФРЈ, а које је преузела и сама Република Српска, сваки припадник војних формација, које учествују у ратним злочинима, над цивилним становништвом, по аутоматизму, квалификује се као ратни злочинац, и осуђује се на смрт – стрељањем. Одлуку, о стрељању ратних злочинаца, може издати, само војни судија. Да ли се у Сребреници догодио геноцид, или било какав ратни злочин са српске стране,,?''. Може ли се над правоснажно осуђеним бошњачким ратним злочинцима на смрт, починити ратни злочин,,?''. Бошњачке мајке Сребренице, плачу за својим синовима, који су стрељани, јер су побили српске мајке и малолетну децу исте те Сребренице. Не може се чути плач српских мајки Сребренице за својом децом, јер су са својом децом усмрћене.

Да ли су се бошњачке мајке Сребренице , мислим на оне, које су се населиле у Сребреници на почетку рата питале, чије су то куће у које се усељавају, и шта се догодило с српским власницима кућа и станова? Да ли су се све бошњачке мајке Сребренице питале, откуд накит њиховим синовима, који су доносили из ,,ратних похода? Шта се догодило, с српским власницама тог накита? Да су то правовремено питале, уместо што су се накиту радовале, свега овог не би ни било. Дакле, постоје већи зликовци, од ратних злочинаца, а то су они, који се поклањају сенима кољача српских жена и деце. У Блајбургу, Овчари и Сребреници, правоснажно су стрељани ратни злочинци, који су масовно клали српске жене, децу, старце и старице.

Захтевам од Тадића и Вучића јавно извињење српском народу, јер су се поклонили сенима ратних злочинаца, који су масовно клали српску децу. Клањање сенима ратних злочинаца значи, да вам је жао што су правоснажно осуђени на смрт и стрељани. Жао вам је, што нису дуже остали живи, јер би тада убили много више српске деце. Можете лагати, да ти ратни злочинци, нису правоснажно осуђени на смрт и стрељани, иако јесу. Дакле, ако тврдите, да су српске снаге у Сребреници починиле ратни злочин, суштински, то је исто, као да тврдите, да су починиле геноцид.

Занимљиву другосрбијанску игру играте. Спољашњи непријатељ тврди, у дослуху с вама (петоколонашима), да су српске снаге починиле геноцид у Сребреници, а онда наступате ви, који тобоже браните српске снаге, тиме што их оптужујете, да су ратни злочинци, а бошњачке кољаче српске деце аболирате, и тиме скривате праву истину. Сутра ће у Блајбург, што је већ припремљено, уместо усташких неонациста, отићи унуци и праунуци стрељаних ратних злочинаца с цвећем у рукама. Тврдиће, да су њихови преци били часни војници. Жалиће се, да су их стрељали дивљи комунисти без суђења и доказа, што није тачно.

Наравно, у томе ће истицати српски траг. Тврдиће, да злочина над српским цивилним становништвом, није ни било. А онда ће, нови другосрбијански злочинац, у бити, нови окупациони председник Србије, отићи у Блајбург, да плаче за кољачима српске деце, и да се извињава, због наводног српског злочина над ,,питомим'' усташама. До тада ће докази о усташким злочинима над Србима нестати, а наше ће се жртве негирати. Преписаће успешну формулу, којом су измајмунисали српски народ, за догађаје у Овчари* и Сребреници.

У Блајбургу, Овчари и Сребреници, правоснажно су осуђени на смрт и стрељани ратни злочинци, који су масовно убијали српске жене, децу, старце и старице. Ко тврди супротно, а долази с ,,наше'' стране, свакако није прави припадник српског народа, већ је другосрбијански србомрзац. Наравно, све ратне злочинце треба казнити, без обзира с које стране долазе. Међутим, Блајбург, Овчара и Сребреница нису места српских ратних злочина, већ места која служе, као средства апсолутног понижавања српског народа.

Уместо, да будемо поносни, јер смо убице српских жена и деце осудили на смрт и стрељали, ми, потпуно изманипулисани и измајмунисани, жалимо и сузе ронимо за стрељаним кољачима наших жена и деце. Сулудо! Ретко се догађало, да и неки наши појединци почине злочине, што их је аутоматски осуђивало на смрт. Да не би стрељали своје сународнике, али и да због неколицине нечасних, не би обесчастили све српске борце, слали смо наше осуђенике, у прве борбене редове, да погину.

Они, наши осуђеници на смрт, који су преживели неколико битака, доживљавали су чудну трансформацију. Почетну борбеност, сменила је жеља, да ослободе и одбране што више наших жена и деце. Али, кад би наишли, на поклане српске жене и децу, односно, њихове посмртне остатке, осећали су гађење не само према кољачима наше деце, већ и према себи самима, јер кољач је кољач, без обзира ком народу припада. Видело се, како копне. Скакали су испред сабораца, да их заштите. Изгледало је, као да њихов самртни метак, не лови њих, већ они њега. Да су наши непријатељи примењивали исту, или сличну тактику, изостало би масовно стрељање бошњачких ратних злочинаца у Сребреници. Не би било потребно, да се право и правда реализују. Стрељање је реализовано по закону- праву и правди. Нико од стрељаних , није био цивил, нити је негодовао, кад су чињени ратни злочини.

Имали смо тада, сву њихову војну документацију, као и распоред сваког стрељаног ратног злочинца у њиховим ратним јединицама. По тој су документацији, и сведочењима наших обавештајаца, поменути бошњачки ратни злочинци похапшени, осуђени на смрт, и стрељани. Докази су прикупљани годинама. Потом је војни тужилац подигао тужбу, а војни је судија донео пресуду. Међутим, саму локацију, на којој су сахрањени стрељани бошњачки ратни злочинци, одабрали су они, који су извршавали налоге западњачких и/или бошњачких обавештајних структура. Бошњачким формацијама није било тешко, да побију српске жене, децу, старце и старице градића Сребренице. Али, изношење њихових посмртних остатака, преко српских територија, није било могуће. Зато су их закопали јако дубоко, да би сакрили доказе. Тек, кад су стрељани бошњачки ратни злочинци сахрањени, преко посмртних остатака српске деце, коју су на почетку рата поклали- заташкавање је било заокружено.

Да ли злочин може бити савршен? Ако им дозволимо, да трајно заташкају бошњачки покољ српског цивилног становништва градића Сребренице, онда њихов злочин постаје ,,савршен''. Срби су се борили против распада Југославије, док су је Хрвати, Бошњаци и западњаци разбијали. Сетите се дела Тарас Буљба. Тарас Буљба је имао два сина. Један је био веран, а други неверан. Један је бранио свој руски и православни народ, док је други из среброљубивих и славољубивих разлога прешао на страну пољских римокатоличких освајача, и убијао свој руски род. Срби су верни синови, док су Хрвати и Бошњаци неверни синови, јер су се одметнули од српског православног народа, и ставили у службу великоватиканских и великоисламских агресора, на српске (православне) етничке и верске просторе.

Срби су увек на правој, а Хрвати су и Бошњаци на погрешној страни историје. Ми смо вера, а они су невера. Иако западњачке елите знају, да нисмо починили злочине у Овчари и Сребреници, ипак на томе инсистирају из чисте освете. Немачка нам се свети због Другог светског рата. Да нисмо пружили страховит отпор Хитлеру, СССР би вероватно пао, а Немачка би избегла пораз, поделу и срамоту. Све што је њу снашло, сада чини нама.

Остале се западњачке државе свете, због изгубљених колонија. Ми смо пружили огромну подршку народима света, у њиховој антиколонијалној борби. Зато нам отимају Косово и Метохију, које проглашавају нашом бившом колонијом. Британци, ударају на нас, да сакрију своје злочине. Британска је обавештајна служба помогла бошњачким ратним злочинцима, да ,,сакрију'' посмртне остатке покланих српских жена и деце градића Сребренице. Ако наметну лаж као истину, о нашем наводном геноциду у Сребреници, онда ,,перу'' себе од одговорности.

У сваком случају, ако су наше политичке структуре, стварно наше, зашто ни после четврт века, нису прикупиле доказе о нашој невиности. Како то, да прихватају лажни наратив, о српским снагама, које су наводно починиле ратни злочин у Овчари и Сребреници. Кад се то прихвати, онда се прихвата и стереотип о дивљим, кољачким и агресорским српским снагама. Дакле, ако вас на простору бивше Југославије, нису инсталирали ваши западњачки ментори, онда зашто играте њихову пропагандну игру. Свакако није Истине ради.

Српски народ и све његове државе, уз такав лажни наратив, не могу опстати. Ако ,,инвестиције'' долазе из оних земаља, које су нас бомбардовале, или су признале независност Космета, онда то и нису инвестиције, већ су непријатељска преузимања. То је постепена и трајна окупација. Тиме је државна безбедност разбијена. Што се више наших грађана, запошљава у њиховим компанијама, било у Србији, било изван ње, то се петоколонашки потенцијал увећава.

Србија се тада своди на модерну верзију Недићеве Србије. Тиме број другосрбијанаца страховито расте. Другосрбијанци нису само они, који отворено мрзе све што је српско, већ и они, које води лажна љубав. Права се љубав не може одвојити од Истине, а самољубље, среброљубље, стомакољубље и славољубље нису утемељени у Истини. Продате ли веру за вечеру, продали сте и своју душу, а своје сте потомке осудили да буду ,,лубурићи''. Пребрзо се одвија процес покатоличавања, а самим тим и кроатизације српске свести. Нико се лажним рационализацијама неће спасити.

Економске су елите, стварни господари сваке државе. Ако су то западњачке економске елите у Србији, онда је процес расрбљавања неминиван. Лагаће, да су православци, али биће јеретички гркокатолици. Тврдиће, да су Срби, али биће другосрбијанци (Хрвати, Југословени, Бошњаци, Црногорци, Војвођани, што је једно те исто, јер лаж је, лаж).

*Мишљења читалаца – Овчара и антифашизам – 27.03.2016.

У чланку су наведени сви параграфи и закони СФРЈ, по којима су хрватски ратни злочинци и терористи из Овчаре осуђени на смрт и стрељани.


 Синиша Ковачевић


Кључне речи:

(0)

Остале вести из рубрике

Мишљење читалаца

О Сребреници - Синиша Ковачевић

Српски народ и све његове државе, уз такав лажни наратив, не могу опстати. Ако „инвестиције“ долазе из оних земаља, које су нас бомбардовале, или су признале независност Космета, онда то и нису инвестиције, већ су непријатељска преузимања. То је постепена и трајна окупација. Тиме је државна безбедност разбијена. Што се више наших грађана, запошљава у њиховим компанијама, било у Србији, било изван ње, то се петоколонашки потенцијал увећава.

Док су из СББ држали и нож и погачу, нису јадиковали: Када се Телеком пробудио из сна, Јунајтед група је показала право лице
Док су из СББ држали и нож и погачу, нису јадиковали: Када се Телеком пробудио из сна, Јунајтед група је показала право лице

Ако на Гулгу укуцате моје име и презиме и додате СББ или РЕМ изаћи ће вам...

2021-02-08 17:34:52

Писмо мр Момира Радића, адвоката и судског преводиоца главном уреднику Билда поводом писања о митрополиту Амфилохију
Писмо мр Момира Радића, адвоката и судског преводиоца главном уреднику Билда поводом писања о митрополиту Амфилохију

  БИЛД Главни уредник г. Јулиан РАЈХЕЛТ Axel-Springer-Straße 65 10969 Берлин НЕМАЧКА Поштовани г. главни уредниче Рајхелт, Заборавио сам како се зову новине...

2020-11-06 06:59:25

Дани(ј)ел Симић: Зашто су Срби нижа раса у односу на Јевреје, Јермене И Роме?
Дани(ј)ел Симић: Зашто су Срби нижа раса у односу на Јевреје, Јермене И Роме?

Још увијек се чека објашњење због чега Срби немају права да именују геноцид почињен над њима у току Другог свјетског рата, као што су то урадили у наслову поменути народи терминима Холокауст, Порајмос, Хајот Цеганспанутин? Већ трећи пут пишем на ову тему и сваки пут је то одговор на увреде и очајничка подметања противника онога што смо одавно требали урадити. И што ћемо урадити. С њима, или без њих. Опет пишем са осјећајем националне срамоте, коју они очигледно не осјећају и одбијају саборност. Више пута сам јасно истакао: Противници иницијативе за именовање геноцида који је током Другог свјетског рата почињен над Србима, чине општенародну штету и срамоту. Не само што на прво мјесто стављају себе, своје потребе, лобисте и виђења, па тек онда сјећање на српско страдање; већ због некултурног и опадачког дискурса, који ће читаву културу сјећања огадити неупућеном српству.

2020-10-27 14:22:43

 Коронавирус - слаба организација у Републици Српској
Коронавирус - слаба организација у Републици Српској

Далибор Ћетојевић заражени младић из Лакташа, на свом Фејсбук профилу написао је своја искуства са вирусом...

2020-03-18 10:55:51

Албанско питање на Балкану
Албанско питање на Балкану

Од распада Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, aлбански фактор је међу главним актерима нестабилности на Балкану. У...

2019-06-13 08:25:41

Историчар Ђорђе Бојанић: Мој одговор амбасадору Скоту, да је ,,Србија на погрешној страни историје“
Историчар Ђорђе Бојанић: Мој одговор амбасадору Скоту, да је ,,Србија на погрешној страни историје“

Пише Ђорђе Бојанић, историчар Он каже да је ,,Србија на погрешној страни историје“? Као историчар се не слажем...

2019-02-24 14:13:54

Брза идентификација нервног гаса поставља нека питања о оптужбама Уједињеног Краљевства против Русије
Брза идентификација нервног гаса поставља нека питања о оптужбама Уједињеног Краљевства против Русије

Немогуће је за кратко време установити који тип нервног агенса је употребљен за тровање Сергеја Скрипаља...

2018-04-12 06:44:23

Косово, Руси и истина
Косово, Руси и истина

Једна речиница сечања, господина Виктора Литовкина, руског војног експерта, а која је непобитна истина, цитирам је:......

2018-01-11 08:32:12

rt misljenje
baner rakija desno misljenja
baner apartman desno / misljenja
baner obzor desno - misljenja

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: