РТ: „Предуго су САД биле жандарм“: Шешељ о бомбардовању Југославије и приближавању Србије Русији

Објављено: 29.03.2021.год.
фото: © RT

Сједињене Државе су предуго биле светски жандарм, а Србија заузврат треба да се што више интегрише са Русијом. То је у интервјуу за РТ изјавио бивши потпредседник Владе Србије и лидер Радикалне странке Војислав Шешељ. Политичар је говорио и о распаду Југославије, односу Срба према НАТО-у након бомбардовања 1999. године и процесима за признавање руског Крима на међународној сцени.


- (Игор Молохов, РТ) Пре свега, желео бих да Вам изразим своје поштовање. Драго ми је што вас видим у Београду. Имамо једног заједничког пријатеља - писца Едварда. 17. марта је било тачно годину дана откако га више нема. Јесте ли га добро познавали?

- Овде је био наш гост крајем 1991, почетком 1992. године. Путовао је у Републику Српску. Организовао сам му једну вечеру овде у Београду, разговарали смо, два-три његова романа објављена су у Србији. Овде је био веома популаран, као и на Западу. После тога сам неколико пута путовао у Русију, али се никада нисмо тамо срели. Волео бих да се је указала прилика да се сретнемо, али није.


- Едуард се увек сећао свих ових српских сусрета до краја живота.

- Био је веома добро примљен у Србији, у Републици Српској, посећивао је борце на тамошњем фронту, давао изјаве у знак подршке српском народу и зато су га Срби, рекао бих, заволели.

- Ви сте један од ретких политичара који се још увек сећа времена Југославије, стекли сте пуно искуства и сада, имајући то у виду, можете ли дати анализу те ситуације. Да ли сте рачунали на објективност Хашког суда кад сте тамо стигли?

- Не. Знао сам да је то суђење крајње пристрасно. Пред очима сам имао суђење Слободану Милошевићу, које сам пажљиво пратио пре одласка тамо, и знао сам шта ме чека. Али све време сам био уверен да могу да победим и да ћу изаћи као победник. И победио сам.

- Да постоји прилика да се све понови изнова, да ли бисте нешто променили како не бисте завршили пред судом?

- Не, имао бих много више искуства и био бих много ефикаснији. И постигао бих много боље резултате.

- Реците ми, како се догодило да је Радован Караџић изручен?

- Издао га је велики издајник српског народа Борис Тадић када је био председник. Издао је Стојана Жупљанина, Радована Караџића, Ратка Младића и Горана Хаџића. Један је од највећих српских издајника, заједно са Зораном Ђинђићем, који је претходно издао Милошевића и неколико других Срба.

- Да ли су му обећали нешто за то?

- Исплата Зорану Ђинђићу износила је пет или десет милиона долара за изручење Милошевића. А шта је било за Тадића, не знам. Већ сам био у Хагу. Али Зорана Ђинђића је стигла Божја казна.

- Што се тиче Милошевића, у Србији сада постоји одређена идеализација Милошевића, али да ли је и Милошевић направио озбиљне грешке? Реците нам о феномену бившег председника.

- Милошевић је направио много грешака, заиста јесте. Имали смо периоде блиске сарадње и коалиције, али имали смо и периода сукоба. Али заиста ценим и поштујем оно што је Милошевић радио у Хашком трибуналу и мислим да је тамо умро бранећи Србију и Србе. Заиста ценим то. Мислим да заслужује велики споменик у центру Београда. Наравно, често сам говорио о грешкама, објављивао сам те говоре и у својим књигама.

- Питаћу директно: Ко је крив за распад Југославије?

- Немачка и Ватикан. Хрвати су то желели, Словенци. Они су коришћени као алат. Тада су западне снаге пратиле Немачку и Ватикан. Бивши амерички амбасадор у Ватикану Мелади је одиграо подмуклу улогу, значајно утичући на промену америчке политике. Прво су Американци били против распада Југославије, али под његовим утицајем направили су заокрет. Мелади је објавио књигу о својим данима током боравка у Ватикану. И он отворено признаје све своје активности.

- Колико знам, Горбачов је ту такође одиграо улогу када је дозволио да се уједине Источна и Западна Немачка.

- На несрећу, Горбачов је највећу штету нанео Русији, а тиме и Србији. Није ми жао што је он укинуо комунизам у Русији, али штета што је његова политика довела до пропасти државе. А онда је то завршио Борис Јељцин. О томе је говорио отворено. Верујем да је Јељцин један од највећих издајника руског народа. Совјетски Савез је могао да настави да постоји без комунистичке диктатуре. И ниједан народ није искрено желео распад Совјетског Савеза, осим, ​​можда, балтичких народа.

- Ипак, идеологија је била нека врста везивног елемента и у Југославији и у Совјетском Савезу ...

- Да, и идеологија, али народи су научили да живе заједно. Тај режим је заиста био тоталитарни, али је еманциповао народе централне Азије, довео их до европске цивилизације, али није био против њихове вере, поштовао је њихову веру. То значи много. Као што видите, сада панисламизам најтеже од свих продире у ове средњоазијске земље, јер му нису склоне. Они граде цивилизовано цивилно друштво, али такође негују своју веру, која нам, наравно, не смета. Ниједна вера нам не смета ако поштује хуманистичке вредности. Ми Срби у овом смислу никада нисмо били изузетак.

- Има ли наде за потпуни повратак Косова? И под којим условима?

- Американци поново врше притисак на нас, тражећи признање независности Косова. Мислимо да се то неће догодити. Пре свега се надамо подршци Русије, затим Кине. Кина избегава војну интервенцију на европској територији, али њена економска помоћ и инвестиције су драгоцене, посебно с обзиром на то да је спасила две топионице од уништења - Смедеревски металуршки комбинат и топионицу бакра у Бору. И овим су повећали извоз Србије. Некада смо трошили милијарде само на исплату зарада радницима. Али Русија нам пуно помаже и у војном и у политичком погледу, помогла нам је у наоружавању наше војске. Наша војска је сада много јача него пре осам година. Проосмански прозападни режим играо је за уништење, а сада се војска брзо опоравља.

- Да ли мислите да су војска под Слободаном Милошевићем и данашња војска сада једнаке?

- Милошевић је имао проблема са комунистичком војском, која је била антисрпска. Међутим, од 1992. године, од тренутка када је преузео контролу над војском, до 1998. године, ми смо је унапредили. 1999. године, када је почело бомбардовање, имали смо јаку војску, али нисмо имали савремене системе ПВО. Имали смо огроман број тенкова, оклопних возила, људи спремних за борбу, добрих официра, па се НАТО није усудио да изврши инвазију са копненим трупама.

А онда су прозападни режими Зорана Ђинђића, Коштунице, Тадића све упропастили. Ми смо практично били остали без војске. Вучићев режим то поправља. Знате, Вучић је некада био члан наше странке. Кад сам био у Хагу, напустио ју је. Међутим, упркос томе, подржавамо све његове добре подухвате - савез са Русијом, Кином, куповину оружја, инвестиције. Тврди да никада неће признати независност Косова и држимо га за реч.
 
- Да ли мислите да је Вучић проруски или прозападно оријентисан?
 
- Они су на власт дошли као прозападњаци. Али Вучић је, када је био с нама, био је проруски расположен. Пореклом је из русофилске породице. Знам његовог оца и мајку. Отац му је велики русофил. Вучић се уплашио кад су јавили да се враћам из Хага, да ме Американци шаљу да га свргнем. Не, дошао сам и критиковао режим. Иако сам утицао да свргнем Томислава Николића. Био је велика будала и одмах се спетљао са криминалцима. Али што се тиче Вучића, заузео сам конструктиван став. Од 2015. надаље је постајао све отворенији проруски настројен. Према мом мишљењу, није довољно, али се постепено креће у овом правцу. Добио је високу награду од председника Владимира Путина.
 
- Да ли је у догледно време могућ долазак прозападне, про-НАТО владе у Србију?
 
- Могуће је. И стално упозоравам Вучића, критикујем оне министре који су прозападно оријентисани. Те странке не могу добити подршку народа. Али проблем је у томе што ако Вучић буде уклоњен, онда ће на власт доћи прозападни људи, то је опасно. Због тога нема потребе да се такви људи држе у влади.
 
Да ли бол од бомбардовања Југославије 1999. године то одвраћа?
 
- Већина Срба је против Европске уније. Пре свега, представници националних мањина залажу се за Европску унију. Наравно да има много Срба оријентисаних на Запад, али велика већина је против Европске уније, а 90% против уласка Србије у НАТО.

 
 
- Какав је тренутни положај Срба у косовским енклавама?
 
- Они највише негују наде у односу на Русију. Уверени су да Русија никада неће дозволити пријем Косова у УН. А то је за нас најважније. Морамо да ојачамо економију, стабилизујемо Србију, наставимо да обучавамо војску. И доћи ће тренутак да се то питање реши.
 
- Поменули сте да постављате задатак да спречите Косово да уђе у УН. Који се још посао ради на спречавању развоја ове квазидржаве?
 
- Косово никада неће бити озбиљна држава. У рукама је мафије. Режими се мењају, али једна мафија замењује другу. Многе земље повукле су признање. Надам се да ће их бити још више. Неки су признали (попут, на пример, Египта), али нигде не гласају за Косово у међународним организацијама.
 
- Зашто се, по Вашем мишљењу, сада суди косовским милитантима?
 
- Покушавају да елиминишу линију која је била главна у рату. Сви су угрожени злочином и убиствима. По мојој процени, убили су много више Албанаца него цивилних Срба. Они им сметају. Важно је уклонити их из политике. Али мислим да их тамо неће дуго задржати. Они нису Срби да би у затвору служили 20, 30 и 40 година.
 
- О чијем трошку живи Косово?
 
- Углавном на штету средстава албанских гастарбајтера. Косово нема индустрију, врло мало пољопривреде, али то није довољно. Не могу прехранити своје становништво. Али они имају велику дијаспору и људи шаљу новац. И добијају велику помоћ западних земаља.
 
- Какве су перспективе за Србе којима се суди пред Трибуналом и који су сада у затвору? Можемо ли очекивати да буду пуштени или је ово прича затворена за Запад?
 
- Очекујемо да ће у једном тренутку Русија у Савету безбедности УН рећи: „Доста!“ И ставиће вето на даље финансирање Хашког трибунала. Мислим да је то једини излаз.
 
- Како генерално оцењујете односе Русије и Србије у овом тренутку, у овом историјском периоду?
 
- Да је наша странка на власти, процењујем да би била неупоредиво боља него сада. Сад је веза, наравно добра, али могла би бити и боља. Повремено се догоди да нам неко поквари нешто у односима.
 
- Да ли знате нешто о судбини српских добровољаца који су се борили на страни народних република у Донбасу?
 
- Колико знам, нико није добио затворску казну. Иако постоји закон који забрањује такве активности.
 
- Дакле, влада се према тим људима односи с разумевањем?
 
- Са извесном толеранцијом. И ми српски радикали то подржавамо.
 
- Какви су односи између Украјине и Србије?
 
- Толерантни. Нажалост, Београд још није препознао да је Крим део Русије. Али боримо се да то што пре буде признато. Одмах смо, од првог тренутка, рекли да је Крим руски. Такође подржавамо и Доњецк и Луганск. Чак сам добио награду за своје залагање.
 
- Да ли је ситуација у Донбасу сада слична оној у Југославији деведесетих?

- Не, овде је било много горе. Прво су Американци онеспособили све српске радаре и комуникационе системе, а онда су Хрвати кренули у напад. Донбас, Доњецк и Луганск имају подршку иза леђа. Мислим да Русија не би дозволила да људе гњече тенкови. Неће допустити због угледа и части. То је важан део руског народа, а и српског народа.
 
1751. дошло је до велике сеобе Срба из Аустроугарске у Руско царство. И населили су се на територији данашње Украјине. Читава област под данашњим Луганском зове се Славјаносербск. Када сам први пут био у Украјини, 1979. године, био сам на спомен гробљу ослободиоца Кијева и тамо сам видео многа српска имена. То су били познати официри совјетске војске. Поред тога, у Русији има много мојих рођака, чија су презимена Шешељ, чешће Шешељевич.
 
- Говорили сте током суђења у Хагу да је агресија НАТО-а на Југославију пролог сличне агресије на Русију. Да ли сте променили став по том питању?
 
- И данас мислим исто. Запад још није одустао од уништавања Русије ако му се укаже прилика.
 
- Политика санкција која се сада води, овај економски рат против Русије, мислите ли да је успешан? Да ли ће то нешто променити или не?
 
- Не. Није успешна. Колико знам, Русија је захваљујући овим санкцијама развила своју пољопривреду.

Зашто да увози из Европе, кад и сама може све што јој треба да произведе од хране? Лака индустрија. Раније је Русија заостајала. Имала је развијену тешку индустрију. Сада је развила лаку индустрију. То значи да су за њу санкције биле користан подстицај за даљи економски развој.
 
Колико је јака руска наука, према најнапреднијим борбеним системима, који су далеко супериорнији од америчких. Задовољан сам што савезништво Русије и Кине јача. И у једном тренутку Америка ће бити матирана. Наравно, ја сам против војног исхода. Али предуго је Америка међународни жандарм.
 
- Да ли мислите да Вашингтон и колективни Запад у целини могу покварити односе Русије и Србије?
 
- Они отворено захтевају да окончамо наше пријатељске односе са Русијом. Али данас српске власти још увек одбацују ове захтеве. Залажемо се за интензивнију везу. Ми смо за придруживање ОДКБ-у, за источноевропске интеграције.
 
Стога смо за то да се Србија што више интегрише са Русијом.
 
Наравно, сада се држимо своје индивидуалности - чланства у УН, унутрашње политике. Али ми смо за заједничку спољну политику, војску и монетарну политику. Због тога желимо да се интегришемо, попут Белорусије данас, још више.
 
- Сећам се да је уочи рата Милошевић желео да се придружи савезу Русије и Белорусије.
 
То сам највише промовисао у Влади Србије. Тада смо били у коалицији са Милошевићем. И отишао сам на чело делегације у Минск када смо званично затражили чланство. Тада смо добили статус посматрача, а чланство смо затражили неколико дана касније одлуком парламента након почетка бомбардовања. Међутим, након пуча 5. октобра, нови председавајући Савета грађана, доњег дома савезног парламента, Драгољуб Мичуновић послао је писмо у којем наводи да Савезна Република Југославија то одбија. Али није питао ниједног члана. Ми, српски радикали, бисмо то убрзали.
 
Неко каже да са Русијом не постоји територијална веза и да је то тешко. Шта данас значи територијална комуникација? Постоји ваздушна веза, постоји Дунав. Русија је једном прећутно прешла преко чињенице да Румуни нису дозволили да се Србији испоручују тенкови дуж Дунава. Али Бугарска је то дозволила. Али ако то не дозволе ни једна ни друга земља, а руски авиони почну да нам достављају војну помоћ, ко ће их зауставити? Тако да то не смета. Само желим да будемо толико блиски да Русија брани Србију као себе, а Србија брани Русију на исти начин. Моја изјава коју непрестано понављам у Народној скупштини, на телевизији и на другим местима и српским радикалима је "Србија је матица, а Русија мајка".

- Сада многи политичари, на пример Емануел Макрон, говоре о стварању европске војске, о чињеници да се НАТО блок исцрпео. Шта мислите како ће колективни Запад изгледати у будућности? Да ли ће остати Европска унија, хоће ли остати НАТО?
 
- Не, они ће се распасти. Да је Трамп остао, НАТО би пропао. И Трамп ће се вратити.
 
А Европска унија је већ почела да се распада. Никада се неће опоравити од изласка Велике Британије. Мађари су све незадовољнији, Италијани, Шпанци. Чак и Пољаци. Пољаци су увек непријатељски расположени према Русији. А то је зато што немају политичку памет. Русија нема притужби на Пољску. Стаљин је прецизно дефинисао пољске границе, шта је украјинско, шта белоруско, а шта пољско. Пољска ће имати проблема са Немцима, који никада неће прихватити губитак Шлезије, Данцига и других делова. А ако некоме треба савез са Русијом, то су Пољаци. Али њихова католичка вера развила је такву мржњу према Русији коју је тешко искоренити.

Замислите какав би напредак сада постигле Литванија, Летонија и Естонија да су се придружиле Руској Федерацији. Једноставно би процветале. Имају добар географски положај, Русија би тамо улагала и све би напредовало. И тако се боре за малу помоћ са Запада, која ће понекад бити, а понекад не. Чешће неће бити.
 
- Шта би требало да буде праведни мир на Балкану?
 
- Поштен свет је тешко постићи. Дуго га нећемо достићи. Слободна Република Српска Крајина, Босна и Херцеговина, да се врати Црна Гора. Срби живе у Црној Гори. Поновна интеграција Косова. Тек тада би постојао праведни свет.

 Извор: Игор Молотов, РТ

Кључне речи:

(0)

Остале вести из рубрике

Интервју

Мурадов: Не сумњам да ће ослобођене територије југа бивше Украјине постати још један регион Русије

Ослобођене јужне територије Украјине постаће још један регион Русије, изјавио је у интервјуу за РИА Новости...

РТ: Кијев лагао опкољене трупе - заробљени украјински командант
РТ: Кијев лагао опкољене трупе - заробљени украјински командант

Заробљени украјински официр каже да је одлучио да побегне пошто је схватио да обећана помоћ неће стићи

2022-05-08 10:00:16

Новинар РТ-а разговарао са хрватским борцем заробљеним у Украјини
Новинар РТ-а разговарао са хрватским борцем заробљеним у Украјини

Он инсистира да се придружио редовима украјинске војске да би добио држављанство земље

2022-05-07 18:18:47

РТ: Зеленски и Бајден деле кривицу са Путином за сукоб у Украјини - Лула да Силва
РТ: Зеленски и Бајден деле кривицу са Путином за сукоб у Украјини - Лула да Силва

Западни лидери су требали да преговарају са Русијом, каже бивши бразилски председник

2022-05-05 08:16:30

РТ: Русија држи око 2.000 украјинских војника који су добровољно положили оружје - Бастрикин
РТ: Русија држи око 2.000 украјинских војника који су добровољно положили оружје - Бастрикин

Многи украјински војници виде отпор као „узалудан“ и више воле да положе оружје, рекао је главни руски истражитељ за РТ

2022-05-04 17:59:16

Уредник Востока о ситуацији у Москви
Уредник Востока о ситуацији у Москви

  Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у...

2022-05-03 19:54:01

РТ: Операција у Украјини доприноси процесу ослобађања света од неоколонијалистичког јарма Запада који је заснован на расизму и америчкој изузетности - Лавров
РТ: Операција у Украјини доприноси процесу ослобађања света од неоколонијалистичког јарма Запада који је заснован на расизму и америчкој изузетности - Лавров

Москва сматра да је вашингтонски концепт света усмереног на САД неоколонијалистички пројекат заснован на расизму и америчкој изузетности

2022-04-30 07:37:18

РТ: Позиција Украјине одређује се у Вашингтону, Лондону и другим западним престоницама - Лавров
РТ: Позиција Украјине одређује се у Вашингтону, Лондону и другим западним престоницама - Лавров

У Москви постоји уверење да су Вашингтон, Лондон и друге западне престонице, а не Кијев, прави...

2022-04-26 10:43:44

РТ: Русија наводи да је нуклеарни рат „неприхватљив“, али да је опасност стварна
РТ: Русија наводи да је нуклеарни рат „неприхватљив“, али да је опасност стварна

Москва верује да у нуклеарном рату нема победника, али да је опасност од њега стварна, каже шеф руске дипломатије Сергеј Лавров

2022-04-26 07:33:54

Владимир Соловјев: Руска побједа биће увод у српске побједе
Владимир Соловјев: Руска побједа биће увод у српске побједе

Челни човјек новинарског еснафа у Руској Федерацији прича српски немјерљиво боље од, рецимо, Валентина Инцка. Као и кинески амбасадор у Београду, од америчког. Ратни извјештач из Србије и Српске деведесетих, ни једном се није помогао руским при интервјуу, у којем нас је прво што занимало шта се промијенило од увођења санкција Русији?

2022-04-18 13:59:18

РТ: Немачка укључена у војно-биолошке активности у Украјини - Москва
РТ: Немачка укључена у војно-биолошке активности у Украјини - Москва

Берлин је координисао свој рад са својим савезницима из САДа, рекла је портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова за РТ

2022-04-16 17:00:30

РТ: Ле Пен против увођења енергетских санкција Москви
РТ: Ле Пен против увођења енергетских санкција Москви

Француски председнички кандидат Марин Ле Пен је у интервјуу у подигла свој глас против увођења санкција...

2022-04-12 19:15:33

Побегавши из ропства, родом из Луганшчице говорио је о зверствима СБУ
Побегавши из ропства, родом из Луганшчице говорио је о зверствима СБУ

Руслан је пао у ропство када је отишао код мајке у ЛНР за рођендан. Био је приморан да копа ровове, називан „московским дериштем“ и представником „прљаве нације“, изгладњиван, па чак и поливен киселином. Побегао је у Русију дуж железничких пруга.

2022-04-12 13:37:56

РТ: ЕУ се претворила у војну организацију - Лавров
РТ: ЕУ се претворила у војну организацију - Лавров

„Али када тачно на нашој граници узгајају неонацистичке ултрарадикале, створе десетине биолабораторија... радећи на биолошком оружју, као што доказују документи, речено нам је да нам није дозвољено да реагујемо на те претње“

2022-04-11 16:09:23

РТ: САД наводе да шаљу оружје Украјини „сваког дана“
РТ: САД наводе да шаљу оружје Украјини „сваког дана“

Бајденов главни саветник за безбедност каже да ће САД дати Кијеву све што му је потребно како би помогли у слабљењу Русије. „Желимо да видимо слободну и независну Украјину, ослабљену и изоловану Русију и јачи, уједињенији, одлучнији Запад“

2022-04-11 08:03:36

Бабурин: Срби, вратите се Милошевићевом предлогу о уједињењу са Русијом
Бабурин: Срби, вратите се Милошевићевом предлогу о уједињењу са Русијом

„Запад се сам неће зауставити. Он може само бити заустављен и одбачен.“

2022-04-09 13:04:36

Није Косово парче земље, Косово је део неба: Дејан Ивановић борац чувене “63. Падобранске” отворио душу
Није Косово парче земље, Косово је део неба: Дејан Ивановић борац чувене “63. Падобранске” отворио душу

Дејан Ивановић из Врања почетак НАТО агресије на СРЈ дочекао је у резервном саставу 63. падобранске бригаде уз Ниша

2022-04-06 07:16:18

Званичник Пентагона: Није у интересу Србије да сарађује са војском која масакрира становништво, војском која бомбардује цивиле
Званичник Пентагона: Није у интересу Србије да сарађује са војском која масакрира становништво, војском која бомбардује цивиле

Високи званичник Пентагона каже да Москва, "иако мења своју реторику о циљевима" у Украјини, користи исту...

2022-04-03 16:23:05

РТ: Украјина је земља која је неговала оне који марширају улицама са нацистичким кукастим крстом - Кремљ
РТ: Украјина је земља која је неговала оне који марширају улицама са нацистичким кукастим крстом - Кремљ

Портпарол Кремља је рекао да је Украјина у свом „тренутном стању“ одавно отворено непријатељска земља према Русији

2022-04-03 08:43:00

Интервју са Милицом Ђурђевић Стаменковски: Бранићемо РС и везе са Русијом, зауставићемо праксу да је све домаће превазиђено
Интервју са Милицом Ђурђевић Стаменковски: Бранићемо РС и везе са Русијом, зауставићемо праксу да је све домаће превазиђено

НАРОДНА изрека \"своји на своме\" сажела је целокупан програм Српске странке Заветници. Вековима се наш народ борио да сачува своју земљу и ресурсе, слободу, државни интегритет и национални идентитет. Речју, да се у својој земљи не осећа туђином. Зауставићемо претходну праксу којом се све домаће и наше представљало за превазиђено и ретроградно, а све туђе пожељно и прихватљиво.

2022-03-31 23:54:42

Дачић за „Глас јавности“: Ми не смемо да дозволимо да уводимо санкције Руској федерацији
Дачић за „Глас јавности“: Ми не смемо да дозволимо да уводимо санкције Руској федерацији

Ми не смемо да дозволимо да уводимо санкције Руској федерацији. Мој закључак није мотивисан тиме јесам ли заљубљен у Русију већ интересима Србије, изјавио је ексклузивно за ТВ Глас Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије.

2022-03-31 20:50:33

Прес конференција Сергеја Лаврова за српске медије - УЖИВО
Прес конференција Сергеја Лаврова за српске медије - УЖИВО

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров одржава прес конференцију за српске медије.     Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете...

2022-03-28 10:56:52

Медведев навео услове употребе нуклеарног оружја
Медведев навео услове употребе нуклеарног оружја

Постоји неколико основа по којима Русија има право да користи нуклеарно оружје, сви су наведени у...

2022-03-26 10:48:05

РТ: Американци више нису господари планете Земље - Медведев
РТ: Американци више нису господари планете Земље - Медведев

„Очигледно је да ће операција бити настављена док се не постигну циљеви које је поставио председник земље“

2022-03-25 09:34:32

Др Даница Грујичић: Да смо имали нуклеарку, НАТО би бомбардовао и њу
Др Даница Грујичић: Да смо имали нуклеарку, НАТО би бомбардовао и њу

„Северноатлантска алијанса није обраћала пажњу на цивилне жртве. Свима је познат чувени разговор бившег председника СРЈ Слободана Милошевића и финског дипломате Мартија Ахтисарија, који је рекао да ће Београд бити сравњен са земљом бомбардовањем тепихом“

2022-03-24 18:21:14

rt intervju
baner rakija desno intervju
baner apartman desno / intervju
baner obzor desno - intervju

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости:
Фото дана Доњецк

Доњецк