Додикова улога у бомбардовању Србије

Објављено: 24.03.2021.год.

Режимски медији Републике Српске грађане слуђују текстовима какви Милорада Додика представљају као “супер хероја” који је Србију спасавао од бомбардовања. При том се позивају на интервју у ком је Додик јавно признао моје наводе о његовом издајничком саучествовању у тој агресији. Сулудо, зар не?


Да будем искрен, не пратим претјерано “оде” Милораду Додику у режији наших медија, па тиме нисам одмах схватио какав циркус се догађа ових дана.


Истине ради, Милорад Додик је у емисији „Око“ РТС-а од 24. марта само одреаговао на мој текст „Окупациони намјесници и суочавање са истином“. Додик је јавно признао моје наводе о његовој издајничкој умијешаности у агресију НАТО на СРЈ, само то режимски медији нису схватили и просто су се утркивали у цитирању његових „признања кривице“.

Пар дана прије Додиковог „јавног признања“ објавио сам поменути текст и навео како исти садржи податке и опсервације до данас неизречене у нашем јавном дискурсу (ексклузивитет). Актере данашње власти Српске директно сам оптужио да су саучествовали у овом злочину над нашим народом. Децидно сам устврдио како је НАТО окупатор ове политичке субјекте поратно циљно устоличио на позицију власти, а у функцији припремања агресије. И Милорад Додик је управо признао моје наводе уз изношење детаља какви то неспорно утврђују.

Но, прије него пређем на „доказивање“ морам кратко подсјетити како мој провокативни текст није привукао значајнију пажњу медија. Пренијела га је ваћ „стандардна екипа“ слободоумних медија: смедеревски портал „ЦАРСА-ИСТИНА“, бањалучки „ФРОНТАЛ.РС“ и портал БН медијске куће.

Због чега сумњам да је предсједник Додик у овој емисији одреаговао на моје наводе? Могао бих овде читаоце „смарати“ криминалистичким тумачењима уобичајених реакција криваца на почињени кримен, но, то једноставно нећу чинити. На моју несрећу чињенично знам да врх власти Српске ревносно прати моје текстове и дешавања на Блогу. То понајбоље знам из дисциплинских поступака какви су против мене вођени, односно из ових покренутих због посљедњих текстова, а само због медијског иступања какво иритира моћнике!

У даљем ћу се фокусирати на Додиково „признање“.

На првом кораку морам апострифирати његов навод да је “једном позван у Брисел, у сједиште НАТО”, гдје су га “НН лица” упознала са циљевима, плановима и опасностима напада. Вјероватно су у врху ове злочиначке организације најели се гљива лудара, па су овог освједоченог српског патриоту позвали у своје сједиште и предочили му планове!? Међутим, сам Додик открива природу његове посјете Бриселу када помиње како је био задужен да „пренесе поруку Слободану Милошевићу“.

Писао сам више пута о америчким безбједносним доктринама познатим као ФИД (Фореигн Интернал Дефенце) операције или „Унутрашња одбрана пријатељске земље“. Објашњавао сам како је Милорад Додик обучаван и инструментализован по правилу Пентагона ФМ 100-10, заједно са активистима организације „Отпор“ које су припремали примјеном правила ФМ 100-5. Знао је Слободан Милошевић одлично кога му је НАТО послао и какве су природе његове „поруке“. Циљ таквих активности јесте дезорјентација противника, слабљење његове одлучности, прикупљање података, тражење слабости и ино. Нека ме Додик демантује, али сам убијеђен да се Милошевић није упуштао са њим у било какву озбиљнију расправу.

Надаље, просто је фасцинантно како се Додик поиграва са митом о постојању српског хероја који је одгодио бомбардовање Југославије.

Ето дођосмо до тога да откријемо како је наш уважени предсједник управо тај „херој“. Замислите, њему је било жао да Србе бомбардују током зиме, па је НАТО исказао потребну „хуманост“ и напао нас у прољеће (оно по љепшем времену!). Уопште било је гротесктно посматрати Додика како се бори са грижом савјести и настојањем да себе лажно прикаже као „алтернативу рату“. Но, остали смо ускраћени за податак да ли су се спорни догађаји одиграли прије или послије ФИД операције „Рачак“. Ова „црна операција“ представљала је кључни индикатор да ће непријатељ напасти СРЈ, а одиграла се средином јануара 1999. године. Након тога требало је одређено вријеме да се промјеном техника информационог ратовања човјечанство „припреми“ за нови злочин, припреман неколико година, а иначе представља само дио/етапу једног много већег злочина какав интензивно траје и данас!

"Ја сам тада у разговору са људима из НАТО-а рекао да, уколико се сруши иједан мост на Дрини, ја ћу поднијети оставку и Република Српска ће тог тренутка ући у хаос. Ниједан мост на Дрини у то вријеме није срушен", рекао је Додик у овој емисији, а режимски медији су то ревносно пренијели. Чињеницу да мостови који повезују Српску и Србију нису порушени можемо тумачити кроз утицај Додика унутар “НАТО јастребова”. Но, можемо и кроз моје наводе да је Србији у тим тренуцима највећа опасност од копнене офанзиве пријетила из правца БиХ, односно Републике Српске. Могуће је да су мостови сачувани у функцији извођења копнене операције од стране 60 000 “миротвораца” тада распоређених у овој земљи, уз (како у тексту наводим) могућност додатних појачања у људству и техници.

На крају морам се осврнути на “расправу” око одговорности Милошевића за овај злочин. Једноставно ми је несхватљиво да унутар српског етничког бића уопште размишљамо о таквим небулозама. Кад ће Срби заузети став да суводили одбрамбени деветогодишњи рат против домаћих и свјетских хегемона који су настојали успоставити Нови свјетски поредак? Да је наш народ жртва пребогатих злочинаца који су једино настојали увећати сопствени капитал, моћ и утицај! Да смо једноставно жртва злочина!


Слободан Милошевић није одговоран за злочин какав је припреман неколико година, а управо је поратно позиционирање “окупационих намјесника” у Српској једна од првих радњи тог злочина (објаснио сам у тексту како). Након Српске идентична окупационо-намјесничка матрица примијењена је и у Србији, и то напросто траје до данашњег дана. Истина је једино да су Српска и Србија остале непоражене у рату, а онда су окупиране у мирнодопским условима и одговорност за то сносе „окупациони намјесници“.

Овај текст се неће „допасти“ моћницима и самопрокламованим чуварима Републике Српске. Уосталом, циљ мојих јавних иступа и јесте „суочавање са истином“ појединих манипулатора, а њихове емоције за мене су тек секундарне. Могуће је да ћу већ наредних дана појединце суочити са истином о убиствима српских патриота Срђана Кнежевића и Љубише Савића Маузера, односно са злочинима од изнимне важности за спознају издаје! Ко зна!?

Извор: 
radovanovicborislav.blogspot.com/

Кључне речи:

(0)

Остале вести из рубрике

Колумне

Договор команде НАТО са хрватским и муслиманским лидерима у Сплиту око извођења нападне операције на Републику Српску Крајину у Републику Српску

Апстракт: Република Хрватска је од самог почетка кризе на подручју СФР Југославије показивала претензије за проширењем граница до Дрине и тиме оживљавање Независнe Државe Хрватскe. Да би то остварила нова власт је успоставила партнерске односе са многим антијугословенским круговима на Западу, бројном хрватском усташком емиграцијом и муслиманима у Босни и Херцеговини проглашавајући га „хрватским цећем“. Због тога је Хрватска пружила помоћ муслиманима у проглашењу независности БиХ истовремено пружајући помоћ у формирању и обуци паравојних јединица на својој територији уз илегално снабдевање наоружањем преко своје територије.Током већег дела оружних сукоба Хрватска војска вршила је агресију на територију БиХ усмерену против српског народа. И поред неколико потписаннх споразума између Фрање Туђмана и Алије Изетбеговића о сарадњи и пријатељству те организовања садејстава обе стране против Војске РС кренуло се и даље. Сукоби између Хрватског вијећа обране и Армије Републике БиХ нису престајали све док муслиманска страна није дошла у неповољан положај у односу на Србе који су држали под контролом већи део територије Босне и Херцеговине. Влада Републике Босне и Херцеговине схватила је да сње не може одржати сама па је затражила хрватску војну интервенцију. Да би обезбедила прекретницу у развоју опште ситуације на ширем простору, под утицајем и подршком тзв. међународне заједнице у Сплиту је потписана „Декларација о оживотворењу Споразума из Вашингтона о заједничкој обрани од српске агресије и постизању политичког рјешења у складу са напорима међународне заједнице”. У складу са споразумима офанзиве Хрватске војске у БиХ одвијале су се уз садејство Армије Републике БиХ и Хрватског вијећа одбране, као и НАТО снага посебно бомбардовања Српске што је потпуно променило равнотежу снага у рату на простору БиХ доводећи до убрзања мировних преговора који су резултирали Дејтонским мировним споразумом. Све операције здружених снага против Војске Републике Српске Крајине и Републике Српске планиране су, оранизоване и реализаване у сарадњи Хрватске са администрацијом и оружаним снагама Сједињених Америчких Држава са по начелима операције FID (Foreign Internal Defence) – „унутрашња одбрана пријатељске земље“

Договор команде НАТО са хрватским и муслиманским лидерима у Сплиту око извођења нападне операције на Републику Српску Крајину у Републику Српску - 2. део
Договор команде НАТО са хрватским и муслиманским лидерима у Сплиту око извођења нападне операције на Републику Српску Крајину у Републику Српску - 2. део

Приредио Бошко Антић, контраадмирал у пензији УЛОГА НАТО (САД) У ОПЕРАЦИЈАМА ХРВАТСКЕ ВОЈСКЕ ПРОТИВ ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ...

2022-08-07 09:30:24

РТ: Од Косова до Тајвана, опробани и поуздани рецепт Вашинготна за хаос поново диже своју ружну главу
РТ: Од Косова до Тајвана, опробани и поуздани рецепт Вашинготна за хаос поново диже своју ружну главу

Најновији сукоби прате добро излизани план, од Приштине до Тајпеја и шире

2022-08-06 19:26:14

Фаина Савенкова: Што више одрастате, све више схватате да је свет неправедан
Фаина Савенкова: Што више одрастате, све више схватате да је свет неправедан

  Што више одрастате, све више схватате да је свет неправедан. Када је почео рат пре осам...

2022-07-04 13:08:31

Српски свет - последњи Кремљ руског света
Српски свет - последњи Кремљ руског света

Говор Ранка Гојковића на Каљазинским читањима

2022-06-14 08:39:41

Игор Калабухов: Русија - земља побједа
Игор Калабухов: Русија - земља побједа

Ауторски текст Игора Калабухова, амбасадора Руске Федерације у БиХ за „Глас Српске“

2022-06-11 19:17:52

Боцан-Харченко: О лажима и лицемерју Запада у вези са ситуацијом око Украјине
Боцан-Харченко: О лажима и лицемерју Запада у вези са ситуацијом око Украјине

Реаговање амбасадора Русије у Србији на ауторски текст амбасадора Велике Британије, канаде, Норвешке и Пољске објављен у „Политици” 3. јуна

2022-06-10 09:02:10

Фаина Савенкова: Истина ће сигурно победити
Фаина Савенкова: Истина ће сигурно победити

Пола детињства сам провела у рату. И сада већ три године покушавам да допрем до одраслих...

2022-06-01 10:27:40

Кобни 11. мај 1999. на Кошарама: Из књиге Небојша Павковић-Бошко Антић „Кошаре и Паштрик српски Термопили“
Кобни 11. мај 1999. на Кошарама: Из књиге Небојша Павковић-Бошко Антић „Кошаре и Паштрик српски Термопили“

Борбена дејства наших снага настављена су и 11. маја 1999. године у раним јутарњим часовима на...

2022-05-11 15:41:52

Ревизија историје: Модни тренд или пут ка новом конфликту?
Ревизија историје: Модни тренд или пут ка новом конфликту?

Новије време, које се обично рачуна од 1900 године, сакупило је у себи огромну количину различитих...

2022-05-11 11:06:42

Калабухов: Бесмртни Дан побједе још једном нас подсјећа да ће велико зло бити безусловно побијеђено
Калабухов: Бесмртни Дан побједе још једном нас подсјећа да ће велико зло бити безусловно побијеђено

Колумна Игора Калабухова, амбасадора Руске Федерације у БиХ за Глас Српске

2022-05-08 08:39:52

Дани(ј)ел Симић: Како се калио Азовстаљ
Дани(ј)ел Симић: Како се калио Азовстаљ

На једном од улаза у највећу луку Азовског мора, још из даљине, на узвишеном положају и преко таласастог асфалта, видим споменик. Људска фигура која држи нешто у уздигнутој руци. Прво мислим да је неки памјатник Великог отаџбинског рата 1941-1945. Као она жена с мачем над Стаљинградом. Примичући се мијењам претпоставку у кип свеца са крстом. На крају се сви у колима смијемо. То је светитељ – гвожђа. Ливац држи своју куку, рукохватом окренуту небу.

2022-04-30 09:24:56

РТ: „Први тотални геноцид у Другом светском рату“: Како је масакр у Гудовцу постао корак у терор
РТ: „Први тотални геноцид у Другом светском рату“: Како је масакр у Гудовцу постао корак у терор

Такозвана Независна Држава Хрватска била је стара мање од три недеље када је извршила прво масовно...

2022-04-29 11:06:27

Чапљина флип: Да се не заборави
Чапљина флип: Да се не заборави

Операција извлачења војника ЈНА из Чапљине 1992. године

2022-04-23 10:55:05

Дани(ј)ел Симић: Са обале Азовског мора
Дани(ј)ел Симић: Са обале Азовског мора

Други пут у Маријупољу, али први пут видим море. Плитко и неслано. Зато га неки зову језером. Видио сам и мртве. Пуно мртвих људи. Леш Азовца у Гагаринској улици у изгледа као воштана лутка. Нико га не склања већ мјесец дана. Два цивила у непосредној му близини сахранили у лијевак од авиобомбе. Њега нико неће. С великим закашњењем схватам да нијесам на сету постапокалиптичног филма, већ да се сценографија у њима прави копирајући снимке какве управо хватам.

2022-04-22 16:12:11

Дани(ј)ел Симић: У пољу, у Мариупољу
Дани(ј)ел Симић: У пољу, у Мариупољу

Највећи град на обали Азовског мора. Пола милиона становника. Опет сам напољу. И на терену. И у иностранству. На улазу у Маријупољ бијах прије више од мјесец дана, али ни један пасош ми не би помогао тада да уђем, пише оснивач портала Фронтал.срб

2022-04-16 16:10:08

Русофобија убија: До чега ће довести блокада Русије
Русофобија убија: До чега ће довести блокада Русије

Англосаксонци и даље верују да имају шансу да изолују Русију

2022-04-16 09:06:36

Дан када смо бомбардовали Рајх
Дан када смо бомбардовали Рајх

Освета краљевског ваздухопловства за бомбардовање Београда и скривене историјске чињенице о контраудару бомбардера краљевског ваздухопловства

2022-04-06 06:42:26

Дани(ј)ел Симић: Положаји на правцу Волноваха - Доњецк - Москва - Београд - Бања Лука
Дани(ј)ел Симић: Положаји на правцу Волноваха - Доњецк - Москва - Београд - Бања Лука

У рату прво страдају путеви. Не само што их разрују камиони, тенкови и други тешкаши. Па се онда не поправљају. Рат пресјече главне правце. Оне куд је човјек научио да иде. Људска жеља и потреба кваса, надолази као вода испред бране, па бира прву проходну уџерицу да настави околним путем, тамо гдје га је линија фронта исјекла.

2022-03-31 16:47:46

Владимир Кршљанин: Нулта толеранција према фашизму
Владимир Кршљанин: Нулта толеранција према фашизму

Текст Владимира Кршљанина за Политику

2022-03-23 13:35:51

Тамна сенка Хага: Какав је траг у историји оставило суђење Милошевићу?
Тамна сенка Хага: Какав је траг у историји оставило суђење Милошевићу?

Пре тачно 20 година, 12. фебруара 2002. године, у Хашком трибуналу је почело суђење бившем председнику...

2022-02-12 15:59:51

О преговорима у Рамбујеу са борбених положаја - из Ратног дневника команданта Треће армије
О преговорима у Рамбујеу са борбених положаја - из Ратног дневника команданта Треће армије

Ових дана новинари и политичари коментаришу преговоре у Рамбујеу сваки са својих политичких позиција. Исход преговора им је сада познат. Како је те преговоре у време њиховог догађања видео командант Треће армије, генерал-пуковник Небојша Павковић, који је са својим борцима био на борбеним положајима на који су непрекидно били на удару шишпарских терористичких снага, видећемо из његовог Ратног дневника. Припремио контраадмирал у пензији Бошко Антић

2022-02-09 18:38:08

РТ: Велика кланица: Заборављени геноцид из Другог светског рата
РТ: Велика кланица: Заборављени геноцид из Другог светског рата

За само један дан, хрватски нацистички савезници убили су више од 2.300 српских цивила у три села и једном руднику, а да нису испалили ни метак

2022-02-08 13:29:46

Под врхом Цера мајор је исукао сабљу и викнуо: Јунаци, за мном!
Под врхом Цера мајор је исукао сабљу и викнуо: Јунаци, за мном!

На измаку прве ратне године, децембра 1914, објављен је у листу „Пијемонт” некролог палом мајору Велимиру...

2022-01-23 11:46:46

rt - kolumne
baner rakija desno kolumne
baner apartman desno / kolumne
baner obzor desno - kolumne

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости:
Фото дана Доњецк

Доњецк