Свтозар Маровић: Ђукановић може још само да ме убије, код мене нема страха

Објављено: 25.08.2020.год.
Светозар Маровић, фото: Инстаграм / ИН4С


Бивши предсједник Скуптшине Црне Горе, потоње државне заједнице и највиши функционер Демократске партије социјалиста, по својим ријечима, човјек који је „крстио“ ДПС, написао му програм и статут, Светозар Маровић појавио се у јавности након дуго времена укључивши се уживо преко инстаграм профила Душка Кнежевића, преноси 
IN4S.

Маровић је казао да је желио да се појави иако је у тешком психофизичком стању.


Говорио је о свом хапшењу и голготи своје породице, актуелној политичкој ситуацији, као и о својим очекивања за изборе који ће бити одржани у недељу.


Навео је да је сличан закон Закону о слободи вјероисповјести планиран и раније, али да је повучен када су се против њега побунили он и Филип Вујановић.

Он је казао да је СПЦ канонска црква у Црној Гори и да је црногорско-приморска митрополија симбол Црне Горе. Поручио је да Закон о слободи вјероисповјести треба повући и да су захтјеви власти неозбиљни и трагични.

Маровић је подсјетио да је митрополит МЦП Амфилохије водио њега и Ђукановића да добију благослов од патријарха Павла и да је имао разумијевања за бројна политичка и јавна питања.

Ниједан Маровић неће заборавити да је Амфилохије био ту када су сви отишли од мене, казао је Светозар Маровић и додао да га је он посјетио у затвору два дана након што је ухапшен.

„Донио ми је књиге, које су ми помогле да пребродим тешко стање у којем сам се налазио“.

Маровић каже да сукоб Ђукановића са СПЦ проистиче из његове идеолошке позиције и политичког плана, јер сматра да ће на тај начин заокружити црногорски идентитет и државу и то у тој интерпретацији да је Црна Гора само црногорска и оних грађана који су Црногорци и гласају за ДПС.

Он наводи да то није онај исти ДПС већ је сада Милов ДПС и да је можда до тога дошло зато што је Ђукановић сада окружен онима који не могу да му се супротставе.

“Мило је двострука личност. Оно што њему може, другоме не може. Више пута ми је знао рећи да је боље мом сину да не ради са државом. Ја сам у то вјеровао, а он потписује концесије свом сину за мини хидроелектране”, истакао је Маровић.

Маровић је истакао, да је политичко самоубиство да Ђукановић гради вилу усред Подгорице док велики број младих не може да приушти ништа слично и да се нада да ће Ђукановић то демантовати тако што у ту кућу никада неће ући. Ви сте били врло блиски”, казао је Маровић Кнежевићу који је поновио да му је Ђукановић нудио да се вила на Горици води на њега.

Дошло је вријеме за промјене, Црној Гори потребни нови људи

Маровић је на питање за кога би гласао на изборима казао да сматра да је сада тренутак да се кроз промјене дође до мирније и перспективније Црне Горе и да су потребни нови људи који би то изнијели.

“Гласао бих да је ДПС бољи, а да би ДПС био бољи мора да се деси да се Црна Гора промијени. Ми смо 30 година били на власти…”, истиче Маровић.

Маровић наводи да би потписао проглас који је саопштио Здравко Кривокапић, носилац листе “За будућност Црне Горе” јер он пружа руке помирења и да сматра да је опозициона понуда зрелија од оне које нуди власт.

Маровић сматра да ће избори бити контролисанији и да је кључна контрола на терену. Поручио је и да није морално да на изборима одлучују они који не везују своју будућност за Црну Гору и живе у иностранству.

Он је казао да се често помиње његово име и да је желио да сам каже неке ствари.

Навео је да је касно схватио да је одлука пала да он буде црногорски Иво Санадер.

Он каже да када је то схватио, да је онда схватио да мора да буде крив и да је то најбоље за Црну Гору.

Маровић тврди да се радило о животном избору којим би спасио породицу или ишао у даља искушења.

Он наводи да политички противници ДПС користе њега као симбол криминала и да то везују за ДПС.

“Ја користим и једнима и другима у овим данима избора”, каже Маровић.

Да ли сам ја тај који има хотеле, банке, акције и хидроелектране или неко други?

“Зашто је све ово морало да ми се деси. Да ли сам ја заиста тај први, највећи криминалац у Црној Гори. Да ли сам ја тај који је покрао милионе, који има хотеле, који има банке, акције, хидроелектране, да ли сам ја тај који има непокретности у милионским вриједностима. Мом сину су одузели стан у ком је живио и више нема гдје да живи”, наводи Маровић.

Он каже да је његов син држан у самици.

“Ја и Мило смо били искрени пријатељи све вријеме, барем сам ја тако мислио”.

Он је казао да неће ствари никада неће открити и да ће их однијети у гроб.

Маровић је казао да се одлучи да подржи Мила Ђукановића у сукобу са Момиром Булатовићем и да је Булатовић увијек о Ђукановићу говорио све најбоље. Он каже да није слутио да ће много година касније он бити тај ког треба људски, политички и правно елиминисати, пренио је портал Борба.

“Не могу рећи да ми није све то морално, социјално и здравствено донијело бриге и проблеме, али политика носи људе”, навео је Маровић.

“Морам признати да ме највише боли да се оно што се мени и мојој породици десило 2015. године, у ком хапсе моје дјецу и брата, читаву породицу, моја мајка умире гледајући шта се дешава. Ја не могу да замислим да ја могу то гледати, а да се то дешава Блажу и Лидију, док је Мило у неком притвору. Ја бих барем био на телефону, а од моје супруге су бјежали. Морали смо писма молбе да пишемо да би је неко саслушао… Да ли је могуће да Светозар може постати такав окрутни љубитељ моћи и фотеље и статуса, да се пред његовим очима све то дешава, трагедија, политичка и људска траума, а да то пријатељи главног и првог… Ми смо заједнички сахрањивали родитеље, Мило је био једини на свадби мог сина од свих политичара из ДПС. У мојој породици је имао такав статус, а онда се све ово десило. Ухапсили су ме дан након што смо Мило и ја пили кафу у “Далију”. Причали смо о индикацијама да би могла бити нека кривична пријава, а сјутрадан сам у 9 ујутру ухапшен. Кад сам изашао из затвора смо се срели на Горици и рекао ми је да није био у току и ја сам повјеровао”, наводи Маровић.

Он је казао да се политички процес одвија тако да се претходно одреди ко треба да буде кажњен и да се прво припреми медијски.

Маровић је навео да му је један новинар казао да његови амерички извори кажу да су га “његови” приказали као некога ко је довео руски капитал у Црну Гору и да је он “источњачко-православна жртва” која је била потребна за улазак у НАТО.

Он каже да није познавао пола људи који су дио организоване криминалне групе за коју је потписао признање да је на челу.

“Моја породица је доведена до руба физичке егзистенције. То је резултат и захвалност људи из врха са којима сам радио осјетљиве ствари”, испричао је Маровић.

“Признао сам под утицајем читавог низа ствари, да бих помогао породици и да бих покушао да зауставим процес против људи који су били криви само због тога што су са мном попили кафу”, тврди Маровић.

Он каже да је било и момената када га је Ђукановић и материјално помагао, али да је поставио питање гдје су му пријатељи када су му најпотребнији.

Веско Мујовић био у контакту са Ђукановићем

Маровић тврди да је Веселин Мујовић био у контакту са Ђукановићем.

“Од независности се није ништа умирило и подјеле се додатно драматизују”, наводи Маровић који каже да је један од таквих примјера и Закон о слободи вјероисповјести.

Маровић каже да није узимао за озбиљно приче да има сукоб са Ђукановићем и да је схватио да је то била припрема да се он прикаже као његов противник, а да он није желио да му буде алтернатива.

Ја сам компромитован јер сам свједок нарастања Милове моћи

Сматра да је компромитован јер је свједок нарастања моћи Ђукановића у различитим фазама.

“Ја сам био склон помирењу, желио сам да се помири Црна Гора. Нисам желио да се енергија троши на братским свађама, већ да Црна Гора буде јединствена, да будемо сагласни око кључних питања, да се толерише другачији став”, додаје Маровић.

Маровић је открио и да је његова породица пролазила психолошку тортуру и да им је речено да је извршио самоубиство у затвору.

“Признао сам све што је тражено од мене да признам и признао бих шта год да су тражили. И даље се стидим тог признања”, тврди Маровић.

Маровић каже да се моли за Ђукановића.

Црна Гора је могућа без ове власти

“Није тачно да Црна Гора није могућа без ове власти. Није могућа без народа, без демократије и своје цркве”, навео је Маровић. Он је казао да Црна Гора не може бити вјечна ако зависи од Ђукановића или било кога другог.

“Не мислим да би ми се ово десило без Мила Ђукановића и његове улоге. Мислим да је активно учествовао, ако ништа, био је добро информисан”, казао је Маровић.

Ђукановић може још само да ме убије, код мене нема страха

Маровић каже да му је Миливоје Катнић отворио очи тако што га је суочио са реалношћу његове позиције. Маровић наводи да му је Катнић у контексту преговора о споразуму о признању кривице рекао да ако се “његов пријатељ” заинтересује да ће његова казна бити различита.

Он је то казао на питање да ли је Катнић поменуо Ђукановића и казао да је сигуран да је Ђукановић могао да утиче на његов случај.

“Он (Ђукановић) може још само да ме убије, код мене нема страха”, поручио је Маровић.

Маровић наводи да је криминализован до те мјере да би, иако би му се нешто десило, то било у јавности очекивано.

“Ја сам илустрација једног политичког стања које може да примјер другима шта им се може десити уколико буду у позицији да се замјере некоме ко одлучује о њима, као Ђукановићу. Када почну да вам скандирају Мило краљ, ви почнете да мислите да сте непогрјешиви”, наводи Маровић.

IN4S

Кључне речи:

(0)

Остале вести из рубрике

Новости

САД морају да одговоре на Хершову истрагу о саботажи Северног тока — Захарова

„Амерички председници никада нису отишли тако далеко. Бајденова администрација је дужна да да темељан одговор на све тачке“, нагласила је Марија Захарова.

РТ: Сомалиленд одбацује уједињење са Сомалијом
РТ: Сомалиленд одбацује уједињење са Сомалијом

Отцепљени источноафрички регион одбио је понуду за посредовање председника Уганде

2023-09-26 15:44:51

РТ: Немачко оружје послато у Украјину нефункционално – МИП Немачке
РТ: Немачко оружје послато у Украјину нефункционално – МИП Немачке

Кијев је раније наводно одбио да прихвати десет застарелих тенкова Леопард 1 због њиховог лошег стања

2023-09-26 15:40:28

РТ: Пољска пооштрава границу са ЕУ суседом
РТ: Пољска пооштрава границу са ЕУ суседом

Варшава циља на сумњиву „инфилтрацију“ илегалних имиграната уочи парламентарних избора

2023-09-26 15:28:57

Путин и Раиси разговарали о интеграцији Ирана у БРИКС — Кремљ
Путин и Раиси разговарали о интеграцији Ирана у БРИКС — Кремљ

Земља ће постати званични члан организације од 1. јануара 2024

2023-09-26 14:54:11

Финска је уништила свој неутрални статус, придружила се „америчком пројекту“ — Лавров
Финска је уништила свој неутрални статус, придружила се „америчком пројекту“ — Лавров

„Још једном желим да истакнем да Финска прави седмолигашки искорак ка томе да се придружи лидерима западне антируске, русофобичне кампање“, истакао је руски министар.

2023-09-26 14:50:40

Захарова криви политику тзв. косовских власти за ескалацију
Захарова криви политику тзв. косовских власти за ескалацију

Марија Захарова је напоменула да због ескалације у региону постоји директан ризик од обнове етничког чишћења од стране радикалних косовских Албанаца против Срба

2023-09-25 21:22:31

Азербејџан је био „принуђен“ на операцију у Арцаху — Ердоган
Азербејџан је био „принуђен“ на операцију у Арцаху — Ердоган

„Ова победа Азербејџана отворила је врата за пуну нормализацију у региону. Уверен сам да морамо да искористимо ову прилику“, подвукао је турски лидер.

2023-09-25 18:42:52

Кремљ прати „компликовану“ ситуацију на Космету
Кремљ прати „компликовану“ ситуацију на Космету

„Међутим, никоме није тајна да се против Срба често праве разне провокације. И, наравно, увек је велика бука око тих провокација“, изјавио је Дмитриј Песков.

2023-09-25 15:00:18

Немачка планира граничну контролу са суседима ЕУ – министар
Немачка планира граничну контролу са суседима ЕУ – министар

Берлин је забринут због прилива имиграната из Пољске и Чешке, усред растућих тензија са Варшавом

2023-09-25 13:35:55

РТ: БРИКС је „идеалан савез“ за одбацивање долара – МИП Венецуеле
РТ: БРИКС је „идеалан савез“ за одбацивање долара – МИП Венецуеле

Про-мултиполарна група ће ускоро укључивати већину највећих светских произвођача и потрошача нафте, изјавио је министар спољних послова Иван Гил Пинто

2023-09-25 13:15:56

РТ: Русија тражи одговор након што су канадски посланици аплаудирали украјинском нацистичком ветерану СС
РТ: Русија тражи одговор након што су канадски посланици аплаудирали украјинском нацистичком ветерану СС

Кабинет премијера Џастина Трудоа је „оличење неолибералног фашизма“, изјавио је изасланик Москве

2023-09-25 13:02:42

Хроника специјалне војне операције за 24.09.2023
Хроника специјалне војне операције за 24.09.2023

Ситуација у северном црноморском региону остаје напета. Западно од обале Крима, украјински беспилотни чамац потопљен је током још једног покушаја напада. Руске трупе су заузврат дејствовале по украјиснким позицијама на острву Змејни, које се користи као за нападе на Крим.

2023-09-24 22:55:41

Аутошовинизам код Срба и Руса
Аутошовинизам код Срба и Руса

Објашњење овог феномена, бар када су у питању Срби, Руси и друга друштва капиталистичке (полу)периферије, слично је – трансфер озлојеђености (ресантимана) према доле… То је врста малог пакла, на који су, заправо, сами себе осудили. И друга казна и није потребна.

2023-09-23 13:28:53

Тајван упозорава на „абнормалне“ кинеске војне активности
Тајван упозорава на „абнормалне“ кинеске војне активности

Влада Тајпеја саопштила је да се ваздушне и поморске вежбе Пекинга „измичу контроли“

2023-09-23 12:56:01

Хроника специјалне војне операције за 22.09.2023
Хроника специјалне војне операције за 22.09.2023

Оружане снаге Украјине су данас поподне поново извршиле напад великих размера на полуострво Крим. У нападу су коришћене беспилотне летелице и противбродске ракете Нептун, које су пресретнуте од система противваздушне одбране. Али британске крстареће ракете Сторм Шедоу су погодиле циљ. Неке од њих су оборене, али су три успеле да погоде Главни штаб Црноморске флоте у Севастопољу.

2023-09-23 00:50:27

Запад се спрема да „одбаци“ Зеленског – Лукашенко
Запад се спрема да „одбаци“ Зеленског – Лукашенко

Белоруски председник је наговестио америчку везу са отпочињањем спора око жита између Пољске и Украјине

2023-09-22 18:33:50

„Изузетна“ руска жетва снизила је глобалне цене пшенице – ФТ
„Изузетна“ руска жетва снизила је глобалне цене пшенице – ФТ

Очекује се да Русија ове године извезе скоро 50 милиона тона житарица

2023-09-22 16:43:34

Украјина је постала војна „лабораторија“ – званичник Пентагона
Украјина је постала војна „лабораторија“ – званичник Пентагона

Сукоб пружа вредан војни увид, као што су некада чинили Авганистан или Ирак, верује помоћница америчког министра одбране

2023-09-22 04:39:54

Бугарска протерала старешину и свештенике Руске цркве у Софији
Бугарска протерала старешину и свештенике Руске цркве у Софији

Бугарске власти протерале су данас старешину Руске православне цркве у Софији, архимандрита Васијана Змејева и двојицу свештеника храма Свети Никола Мирликијски Чудотворец јер представљају „претњу националној безбедности“.

2023-09-22 00:57:36

 Хроника специјалне војне операције за 21.09.2023
Хроника специјалне војне операције за 21.09.2023

Оружане снаге Украјине су синоћ извршиле напад великих размера на Крим. Преко полуострва је лансирано неколико пројектила и десетине беспилотних летелица. Дејство ПВО је трајало више од сат и по, а хук на небу практично није јењавао.

2023-09-22 00:53:31

Запад нема „нема поштених аргумената“ о Украјини – Лавров
Запад нема „нема поштених аргумената“ о Украјини – Лавров

Земље НАТО-а преферирају „пароле“ него суштински дијалог, изјавио је руски министар спољних послова

2023-09-21 14:50:07

Алијев се извинио због погибије руских мировњака у Арцаху — Кремљ
Алијев се извинио због погибије руских мировњака у Арцаху — Кремљ

Лидер Азербејџана је изразио саучешће и понудио одштету породицама руских војника, саопштио је Кремљ.

2023-09-21 13:43:29

Ситуација у Арцаху, крајем 20.09.2023
Ситуација у Арцаху, крајем 20.09.2023

Тачно дан након почетка „противтерористичке“ операције Оружаних снага Азербејџана у Арцаху, борбе су окончане: власти Републике Арцах прихватиле су ултиматум Азербејџана и капитулирали.

2023-09-21 03:21:23

Путин прихвата позив Си Ђинпинга да посети Кину на форуму Појас и пут
Путин прихвата позив Си Ђинпинга да посети Кину на форуму Појас и пут

Руски лидер је истакао да је ова иницијатива у потпуности у складу са интересима Русије и Кине, „јер усаглашава наше идеје за стварање великог евроазијског простора“.

2023-09-20 19:08:44

RT desno / neodredjen svuda
proba
baner rakija desno stare vesti / ali nema dole kategorije
baner apartman desno / neodredjen-svuda
baner obzor desno - rusija - neodredjen svuda
форум
мислјенја свуда

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: