Висок ниво ХСЕ културе уз НИС-ов програм „Степенице“

Објављено: 24.04.2020.год.
фото: © НИС


НИС је компанија која велику пажњу посвећује безбедном пословању и најбоља искуства и праксе дели са својим пословним партнерима, рекао је  Михаил Рјазанов, ХСЕ директор НИС-а, задужен за безбедност, здравље на раду и заштиту животне средине.


У интервјуу за енергетски портал Балкан магазин он је казао да је НИС покрeнуо програм „Степенице“, који треба да омогући унапређење безбедности у процесу управљања извођачима. 

„Циљ нашег програма под називом „Степенице“ је унапређење безбедности у раду са извођачима. За нас је веома важно да имамо јасно дефинисане улоге и одговорности, као и правилну комуникацију између свих учесника у процесу. Будући да је око 80 одсто компанија са којима сарађујемо из Србије, ово је од великог значаја за домаћу привреду“, рекао је Рјазанов. 

Он је нагласио да  се путем овог програма могу поделити одговорности кроз све фазе процеса, почев од претквалификације, преко процедура набавке и избора добављача, потписивања уговора, до  контроле и евалуације њиховог рада и мотивације. 


„Пред извођачке фирме и наше пословне партнере који раде на пројектима НИС-а у Србији и иностранству поставили смо високе безбедносне стандарде и захтеве по угледу на међународне нафтне компаније. И они то поштују и примењују наше стандарде и процедуре“, објаснио је директор ХСЕ НИС-а. 


Овај програм као један од механизама за безбедно пословање, НИС је представио на прошлогодишњем ХСЕ Форуму извођача који ова компанија организује већ 11 година. Улога овог скупа који окупља бројне пословне партнере и извођачке компаније НИС-а, по речима Рјазанова је развој заједничке филозофије управљања ризиком. 


„Такође, упознајемо их са циљевима, подручјима примене и бенефитима примене стандарда безбедности на раду у циљу стварања безбедног радног окружења. НИС на овај начин, кроз директну и конструктивну комуникацију са партнерима, жели да настави са развојем и подизањем нивоа ХЅЕ културе“.


Уочи 28. априла, Светског дана безбедности и здравља на раду, Михаил Рјазанов се осврнуо и на актуелну ситуацију и мере које је НИС предузео у борби против корона вируса. 


„Ситуација са којом се суочавамо је, пре свега, изазов када је реч о здравственом аспекту. Са друге стране, НИС је једна од најзначајнијих енергетских компанија у Србији и ми морамо да очувамо стабилност у производњи, преради и дистрибуцији нафтних деривата како бисмо грађанима и државним институцијама и даље испоручивали нафтне деривате неопходне за несметано функционисање система. У овим условима то није нимало лак задатак, тражи много логистике, дисциплине, па и личне храбрости и ја желим да захвалим свим запосленима НИС-а који су допринели да се наш рад обавља континуирано“, рекао је Рјазанов.


Када је реч о заштити запослених, Рјазанов је на првом месту истакао значај информисаности запослених, њиховог правовременог обавештавања о тренутној ситуацији, као и о свим неопходним мерама,  како да се заштите, шта да чине ако посумњају да су заражени и слично. 


„Будући да је реч о вирусној зарази, од пресудног је значаја и употреба заштитне опреме, као што су маске и рукавице. То је у случају НИС-а велики изазов, и финансијски и логистички, имајући у виду потребне количине и разуђеност локација на територији целе Србије. Можемо се похвалити тиме да смо успели да успоставимо процес континуиране набавке заштитне опреме и средстава за дезинфекцију”, рекао је Рјазанов.

Кључне речи:

Коментари (0) Додај коментар

Остале вести из рубрике

Милион литара горива уз Drive.Go мобилну апликацију НИС-а

2020-11-30 17:46:33

Крајем године, када се традиционално сабирају постигнути резултати у протеклом периоду, Нафтна индустрија Србије и њени корисници могу са поносом да се похвале резултатом који је постигла иновативна...

РТ: Велика Британија почела са уклањањем опреме кинеског „Хуавеја“ из система 5G мреже

2020-11-30 10:35:58

Британске телекомуникационе компаније неће смети да инсталирају нову "Хуавеј" 5G опрему након септембра 2021. године, саопштила је британска влада. Овај потез део је плана уклањања опреме...

РТ: Изградња руског гасовода „Северни ток 2“ наставља се следећег месеца

2020-11-29 10:31:03

Упркос све већем америчком притиску на пројекат гасовода "Северни ток 2", компанија која стоји иза руског гасовода, "Северни ток 2" АГ најавила је планове да у...

НИС на име дивиденде акционарима исплаћује 4,4 милијарде динара

2020-11-27 11:42:47

Упркос изазовним околностима узрокованим пандемијом корона вируса, компанија НИС у петак 27. новембра акционарима на име дивиденде исплаћује 4.425.459.256 динара, што је 25 одсто прошлогодишње нето...

РТ: Венецуела наставља да продаје нафту Кини упркос америчким санкцијама

2020-11-27 06:38:49

Без обзира на америчке санкције, Венецуела је, како се извештава, наставила директне испоруке нафте у Кину након годину дана трговине "на црно". Извоз венецуеланске нафте опао...

„Гаспром“ сматра погрешним говорити о кашњењу пуштања у рад компресорске станице у Србији

2020-11-27 06:00:14

Званични представник компаније рекао је да пуштање у рад компресорске станице у Србији није планирано 2020. године, те да је нетачно говорити о кашњењу њеног покретања.

Влада Србије повукла предлог закона о државним гаранцијама зајма за завршетак „Турског тока“

2020-11-27 05:53:11

Раније је председник Србије Александар Вучић рекао да ће република у потпуности завршити изградњу српског дела гасовода до краја 2020. године.

Норвешка компанија за сертификацију гасовода „Северни ток 2“ напустила пројекат због претњи санкцијама од стране САД-а

2020-11-26 14:41:40

Норвешка компанија за сертификацију гасовода „Северни ток 2“ Det Norske Veritas - Germanischer Lloyd (ДНВ ГЛ), напустила је пројекат због претњи санкцијама од стране САД-а. „Амерички Стејт...

Русија уложила више од 13 милијарди долара у ирачку економију

2020-11-26 08:57:32

Руске нафтне компаније уложиле су у Ирак око 13 милијарди долара, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров. „Што се тиче енергетског сектора, највеће руске компаније...

Народна банка Србије предвиђа раст БДП-а

2020-11-25 08:44:55

Народна банка Србије повећала је у октобру пројекцију раста БДП-а за ову годину са минус 1,5 одсто на минус један одсто. НБС, такође, предвиђа и да ће...

rt ekonomija
историја Русије - економија

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: