РТ: Антируска хистерија Моргана Фримена - „Нападнути смо, у рату смо“

Објављено: 20.09.2017.год.
Морган Фримен и Роб Рајнер, фото: © Tobias Schwarz


Извор: Восток, РТ

Холивудски глумци често говоре о унутрашњој политици, али сада се неки придружују анти-руском хору, оптужујући Москву да користи "хаковање, војску Твитера и лажне вести" како би наводно утицала на америчке изборе.

Главни играч у кампањи је глумац-режисер Роб Рајнер, који се прикључио уреднику Атлантика Дејвиду Фруму, бившем саветнику Џорџа В. Буша и бившем директору националне обавештајне службе Џејмсу Клаперу, између осталог, и да покрену непрофитни 'Комитет за истраживање Русије'.

Ово је исти онај Џејмс Клапер који је рекао да нема доказа о мешању Русије у изборе, иако је касније променио причу.

"Да бисмо схватили тежину руске инвазије на нашу демократију, данас покрећемо Комитет за истраживање Русије", написао је Рајнер.


Морган Фримен се такође укључио у кампању, направивши двоминутни видео снимак у којем глумац оптужује Москву да се меша у изборе у САД-у.


"Нападнути смо", каже Фримен на почетку видеа, додајући "да смо у рату".


Он даље предлаже "скрипту" у којој "бивши шпијун КГБ-а, љут на распад његове земље, поставља курс за освету", говорећи о руском председнику Владимиру Путину.
"Искориштавајући хаос, он напредује кроз редове пост-совјетске Русије и постаје председник", каже Фримен.

Фримен оптужује Путина да је успоставио "ауторитарни режим" и поставио правац на свог "заклетог непријатеља" - Сједињене Државе.

Глумац затим оптужује Путина да користи сајбер-ратовање да "нападне демократије широм света".

Конкретно, Фримен каже да је Путин користио друштвене мреже да "шири пропаганду и лажне информације како би убедио људе у демократским друштвима да не верују својим медијима, њиховим политичким процесима, па чак и својим суседима".

Затим позива америчког председника Доналда Трампа да директно говори са америчким народом и да "говори истину", јер су према Фримену, САД нападнуте од стране руске владе.

Фримен апелује на Трампа да позове Конгрес и обавештајну заједницу да "користе сваки ресурс који је на располагању да се проведе темељна истрага".

Видео се завршава позивом гледаоцима да се "придруже борби" заједно са Комитетом за истраживање Русије, који се дефинише као "непрофитна и непристрасна организација која помаже Американцима да препознају и разумеју тежину континуираних напада Русије на нашу демократију".

Такве оптужбе су невероватно храбре, с обзиром на никакве доказе да се Русија на било који начин мешала у америчке изборе.

Москва је више пута негирала мешање у изборну кампању. У интервјуу са Оливером Стоуном у јуну, председник Путин је уместо тога, оптужио САД да су се мешале у председничке изборе у Русији 2012. године, у кампању на страни руске опозиције.

Трамп је такође назвао оптужбе о договарању између његове администрације и Русије као "лажне вести", напомињући да су "Клапер и други саопштили да нема доказа".

 

 

Чак је и Гугл раније овог месеца саопштио да није успео да открије чињенице које би имплицирале да је Москва експлоатисала његове алатке за рекламирање како би манипулисала америчким изборима, упркос објављеном саопштењу Фејсбука који је тврдио да је пронашао на десетине страна повезаних са Русијом које промовишу поделе везане за питања у САД-у.
 


Коментари (1) Додај коментар

Остале вести из рубрике

Село Конатице у Колубарској бици

2017-12-17 17:47:33

ОВДЕ ЈЕ ОСЛОБОЂЕН И БЕОГРАД

Ратни пут Народне банке

2017-12-17 15:03:29

Французи су известили да Народна банка Краљевине Србије неће моћи одједаред да се цела пренесе у Марсељ. Тражили су да уз трезор прво дођу само чланови...

Они су писали историју Гуче

2017-12-17 14:06:17

Књижевник Jовиша Славковић добио досад непознату фотографију оркестра из Граба, начињену пре Другог светског рата, који је свирао на првом Драгачевском сабору трубача

Колубарска битка, време победе

2017-12-16 17:01:38

Врхунац напора и вештине командовања српске војске

Последњи херој Великог рата: Пет пута горео у својој самохотки

2017-12-16 12:34:57

О карактеру Хероја Русије, Павла Павловича Сјуткина, који је ове године напунио 95 година, скромност се може препознати као највећа врлина. Никада није волео да се...

Хладни рат је почео изнад Ниша

2017-12-15 18:05:34

У си­ту­а­ци­ји но­вог за­о­штра­ва­ња од­но­са ве­ле­си­ла на ме­ђу­на­род­ној сце­ни и стал­ног под­се­ћа­ња на хлад­но­ра­тов­ску ре­то­ри­ку и зби­ва­ња, вре­де­ло би под­се­ти­ти на ма­ло по­знат су­коб со­вјет­ских и аме­рич­ких...

Двобоји руских племића: Како су гинули за част у Руској Империји

2017-12-13 19:22:10

Разлога због којих су представници руске аристократије били спремни да изазову на двобој је било превише. Сазнајте како су у царској Русији гинули за част. Петар Први,...

Одговор на књигоцид: Српска купује књиге Мате Ловрака

2017-12-11 18:02:29

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је резултате Јавног конкурса за откуп књига објављених у Републици Српској у 2015. и 2016. години.

Пет совјетских суперхероја из Другог светског рата

2017-12-09 18:29:46

Многи кажу да су за совјетску победу над нацистима мање заслужни генерали, а више храброст обичних војника. Представљамо вам пет изузетних хероја чији подвизи превазилазе обичне...

Последња велика кнегиња

2017-12-09 08:31:11

 Живот Олге Александровне Романове, последње руске велике кнегиње, био је испуњен жалостима, које се ретко сручују на једног човека. Али је она својом добротом, скромношћу и...

rt - kolumne

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости:

Восток пита


Да ли мислите да би требало подићи споменик Слободану Милошевићу у Београду?Фото дана Облици и боје

Облици и боје