РТ: Антируска хистерија Моргана Фримена - „Нападнути смо, у рату смо“

Објављено: 20.09.2017.год.
Морган Фримен и Роб Рајнер, фото: © Tobias Schwarz


Извор: Восток, РТ

Холивудски глумци често говоре о унутрашњој политици, али сада се неки придружују анти-руском хору, оптужујући Москву да користи "хаковање, војску Твитера и лажне вести" како би наводно утицала на америчке изборе.

Главни играч у кампањи је глумац-режисер Роб Рајнер, који се прикључио уреднику Атлантика Дејвиду Фруму, бившем саветнику Џорџа В. Буша и бившем директору националне обавештајне службе Џејмсу Клаперу, између осталог, и да покрену непрофитни 'Комитет за истраживање Русије'.

Ово је исти онај Џејмс Клапер који је рекао да нема доказа о мешању Русије у изборе, иако је касније променио причу.

"Да бисмо схватили тежину руске инвазије на нашу демократију, данас покрећемо Комитет за истраживање Русије", написао је Рајнер.


Морган Фримен се такође укључио у кампању, направивши двоминутни видео снимак у којем глумац оптужује Москву да се меша у изборе у САД-у.


"Нападнути смо", каже Фримен на почетку видеа, додајући "да смо у рату".


Он даље предлаже "скрипту" у којој "бивши шпијун КГБ-а, љут на распад његове земље, поставља курс за освету", говорећи о руском председнику Владимиру Путину.
"Искориштавајући хаос, он напредује кроз редове пост-совјетске Русије и постаје председник", каже Фримен.

Фримен оптужује Путина да је успоставио "ауторитарни режим" и поставио правац на свог "заклетог непријатеља" - Сједињене Државе.

Глумац затим оптужује Путина да користи сајбер-ратовање да "нападне демократије широм света".

Конкретно, Фримен каже да је Путин користио друштвене мреже да "шири пропаганду и лажне информације како би убедио људе у демократским друштвима да не верују својим медијима, њиховим политичким процесима, па чак и својим суседима".

Затим позива америчког председника Доналда Трампа да директно говори са америчким народом и да "говори истину", јер су према Фримену, САД нападнуте од стране руске владе.

Фримен апелује на Трампа да позове Конгрес и обавештајну заједницу да "користе сваки ресурс који је на располагању да се проведе темељна истрага".

Видео се завршава позивом гледаоцима да се "придруже борби" заједно са Комитетом за истраживање Русије, који се дефинише као "непрофитна и непристрасна организација која помаже Американцима да препознају и разумеју тежину континуираних напада Русије на нашу демократију".

Такве оптужбе су невероватно храбре, с обзиром на никакве доказе да се Русија на било који начин мешала у америчке изборе.

Москва је више пута негирала мешање у изборну кампању. У интервјуу са Оливером Стоуном у јуну, председник Путин је уместо тога, оптужио САД да су се мешале у председничке изборе у Русији 2012. године, у кампању на страни руске опозиције.

Трамп је такође назвао оптужбе о договарању између његове администрације и Русије као "лажне вести", напомињући да су "Клапер и други саопштили да нема доказа".

 

 

Чак је и Гугл раније овог месеца саопштио да није успео да открије чињенице које би имплицирале да је Москва експлоатисала његове алатке за рекламирање како би манипулисала америчким изборима, упркос објављеном саопштењу Фејсбука који је тврдио да је пронашао на десетине страна повезаних са Русијом које промовишу поделе везане за питања у САД-у.
 


Коментари (1) Додај коментар

Остале вести из рубрике

Зашто су хусари третирани као „најлуђа“ војска Царске Русије?

2018-03-22 00:29:14

Хусари су и у Европи и у Русији уживали репутацију најхрабријих једница руске армије. Њихове свакодневне навике, од испијања алкохола до изазивања на двобој за сваку...

Зашто више не поштујемо Запад

2018-03-19 15:36:23

Аутор: Маргарита Симоњан, главни и одговорни уредник РТ канала и МИА "Росија сиводња" Генерално, Запад сада треба да буде у страху, не од 76 процената за Путина,...

Јунак без такмаца

2018-03-18 09:02:10

Света недеља поздрави српско оружје, а ескадрон мајора Михаила Гавровића заста код Сурчина, где он узвикну своје просто, али неумитно: напред!...

Пет највећих и најважнијих војних маневара совјетске армије

2018-03-17 23:18:53

Совјетска армија је спадала међу најмоћније армије на свету и увек је без колебања демонстрирала своју моћ. Поједине совјетске војне вежбе су биле толико свеобухватне да...

Никола Први Петровић: Црногорски краљ и једини верни савезник Русије

2018-03-13 21:18:22

Црногорско учешће у Руско-јапанском рату на страни Царске Русије, које се догодило у време власти краља Николе Петровића представља мање-више познату ствар. У овом тексту упознаћете...

Пет ствари које су у Русији изненадиле Наполеона

2018-03-09 14:34:11

Након успостављања контроле над већим делом Европе Наполеон је проценио да руско царство представља претњу по његове планове о доминацији, па је кренуо у кампању са...

Зашто се у Србији емитује антисрпски филм чији су спонзори Хрватска и НАТО?

2018-03-04 16:11:34

Да ли је неко добио задатак да, буђењем старих стереотипа, припреми психолошки терен за неку нову рунду балканског насиља, коју нам ове године предвиђа и амерички Савет за спољне односе?

Зашто су Рускиње формирале женске „батаљоне смрти“ у Првом светском рату?

2018-03-04 10:14:49

У очајничком покушају да подигне морал исцрпљених руских војника Привремена влада је 1917. године формирала женске ударне батаљоне. Војска их је презирала, али су њихове припаднице...

Српска гарда, школа и читаоница у Боки

2018-03-03 08:50:56

Пише Бошко Антић, контраадмирал у пензији У време највећег средњовековног економског и културног успона Котора и Боке, под окриљем владавине Немањића, долази до измене карактера Которске морнарице...

Стратешки интереси НАТО-а на Косову и Метохији

2018-02-27 17:01:14

Пише: Бошко Антић, контраадмирал у пензији Нестанком Варшавског уговора и распадом Совјетског Савеза нестао је и вишеполарни систем односа у међународној заједници. Сједињене Америчке Државе су остале...

rt - kolumne

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: