Влада Србије: НАТО фашисти убијају све оне који желе да се врате својим домовима

Објављено: 15.05.2017.год.

СТАРЕ ВЕСТИ ПРОТИВ КРАТКЕ ПАМЕТИ - 15.05.1999.


Авијација НАТО гађала је у ноћи између петка и суботе подручја Чачка, Краљева, Приштине, Призрена, Косовске Митровице, Куршумлије Јагодине и Бора.

ЧАЧАК - Авиони НАТО пакта бомбардовали су у суботу, од 01,05 до 01,15 индустријску зону Чачка, удаљену непун километар од центра града. Чуло се девет снажних детонација из нападнуте зоне, где се налазе Техничко-ремонтни завод, Фабрика "Цер" и насеље породичних кућа.

КРАЉЕВО - У суботу у један час по поноћи, НАТО авијација је на села Лађевци и Цветке испалила пет пројектила. Готово истовремено, НАТО бомбардери су са шест пројектила гађали и село Лесковац у Гружи, између Краљева и Крагујевца.


ПРОКУПЉЕ- Мостови на Топлици су у суботу око 07.30 часова били мета НАТО авијације. Са три пројектила гађани су мостови на ушћу Косанице у Топлицу, код Куршумлије, док су три детонације одјекнуле и на подручју села Висока.

ЈАГОДИНА - У суботу у 10, 28 сати авиони НАТО су са четири пројектила бомбардовали ауто-пут Београд-Ниш у близини Јагодине, удаљен само километар од центра града. Са три пројектила је погођен и мост преко речице Лугомир на аутопуту измеђуЈагодине и Ћуприје.

БОР - На мети НАТО у суботу у 10, 25 нашло се складиште Југопетрола у Бору. Оштећена је и управна зграда Југопетрола, као и далековод у близини, који је пао преко пруге железничке теретне станице.

Два пута је бомбардовано подручје села Волаково код Бољевца, а по други пут је нападнуто и складиште Југопетрола у Прахову.ПРИШТИНА - Авијација НАТО гађала је у суботу ујутро шири рејон општине Урошевац. Авијација НАТО снага са пет пројектила гађала је у 09.20 часова шире подручје Косовске Митровице.

УЖИЦЕ - Северозападно од Ужица је у суботу рано ујутро одјекнуло пет снажних детонација. За сада нема података о последицама напада.

БЕОГРАД - Ценату за обавештавање и узбуњивање саопштио је да је у суботу око 13.15 на подручју београдског насеља Падинска скела оборен један авион НАТО снага.

Узбуна је у Београду оглашена је у суботу у 13.18, а убрзо се чула детонација на ужем подручју града. Према првим информацијама, авијација НАТО гађала је циљеве у Лисичјем јарку.

Нови терористички напад

ПЕЋ - Бранислав Мијатовић (27) и Југослав Божићевић (18) из села Добри До у општини Пећ убијени су у петак око подне када их је из заседе напала већа група терориста.

До напада је дошло када су се младићи, са којима је био и Ранко Богићевић (35) који је рањен, трактором враћали са њиве коју су обрађивали. Терористи су из оближње шуме отворили ватру из аутоматског оружја.

Пола Србије без струје

БЕОГРАД - Електропривреда Србије је саопштила је да је у петак увече, у 22,40 сати, НАТО поново дејствовао специјалним материјалима високе проводљивости на неколико високонапонских постројења ЕПС.


фото: НС Недељник

Без струје, је остало шире подручје југоисточне Србије, градови Ниш, Пирот, Алексинац, Прокупље и Лесковац. Неколико графитних бомби бачено је и на подручје Костолца и Великих Црљана, а до прекида у снабдевању електричном енергијом дошло је и у Шапцу и деловима Новог Сада. Без струје су биле и неке општине и приградска насеља у Београду - Чукарица, део Новог Београда, Сремчица, Остружница, Рушањ и Обреновац.

Графитним бомбама нападнуте су термоелектране "Дрмно" код Костолца и "Колубара" у Великим Црљанима код Лазаревца. Готово истовремено деловано је на енергетске системе на подручју Ниша, Новог Сада и још неких градова у Србији.

После бомбардовања "Колубаре", ван погона је било свих пет блокова термоелектране, а нико од радника није повређен.

Графитним бомбама гађана је и трафо станица "Ниш 2" код Ниша, после чега је овај град остао без струје. Централни део града убрзо је добио електричну енергију. Око 22,30 сати без струје је остао и Нови Сад, јер је НАТО дејствовао на системе код Римских шанчева. Већи део Новог Сада добио је струју око поноћи.

Осуда масакра избеглица на Косову

БЕОГРАД - Влада Србије осудила је бомбардовање албанских избеглица у селу Кориша код Призрена и оценила да се злочини НАТО агресора над цивилима свакодневно настављају и увећавају. У саопштењу са седнице Владе Србије, која је одржана у петак, наводи се да је то "смишљени масакр са јасним циљем да се спречи повратак избеглица у домове".Влада је оценила да "фашисти НАТО алијансе убијају све оне који сами и уз помоћ органа СРЈ желе да се врате мирном животу у својим домовима, настојећи да докажу да су само они, силом у стању да доведу избеглице кућама". "Зато изјаве НАТО челника о бризи за избеглице делују цинично и лицемерно", наводи се у саопштењу.

Влада је саопштила да су "једине војне акције које се спроводе на Косову стална бомбардовања и свакодневни злочини над цивилним становништвом које врши НАТО".

Кориштена и архива Гласа јавности


Кључне речи:

Коментари (0) Додај коментар

Остале вести из рубрике

2018-11-28 09:17:42

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић познат је по камелеонској политици, односно честој промјени магистралних политичких праваца, а потврда тога јесте и његов однос према заједничкој држави. Тако...

2018-09-17 12:30:12

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић познат је по честој промјени кључних политичких ставова, односно синоним је за вођење камелеонске политике, наводи ИН4С. Доказ је изјава Ђукановића са почетка...

2018-04-30 08:48:36

СТАРЕ ВЕСТИ ПРОТИВ КРАТКЕ ПАМЕТИ - на данашњи дан (30.04.1999)

2018-04-23 00:07:44

Обраћање команданта Срета Малиновића, пилотима 98. јуришног пука пред борбено полетање Аеродром Лађевци, 24.03.1999. Синови моји драги, Тигрови 98. јуришног пука! Летесмо до данас хиљаде летова изнад наше...

2018-04-07 16:07:26

СТАРЕ ВЕСТИ ПРОТИВ КРАТКЕ ПАМЕТИ - на Васкрс 1999. године

2018-03-31 18:18:40

СТАРЕ ВЕСТИ ПРОТИВ КРАТКЕ ПАМЕТИ - на данашњи дан 1999.

2018-03-26 10:03:04

Годишњица НАТО агресије - на данашњи дан 1999. године

2018-03-25 15:31:23

На данашњи дан 25.03.1999. године

rt stare vesti

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: