Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији

Објављено: 01.07.2017.год.


„Очекујемо снажну подршку, јављају нам се хиљаде људи, нуди се помоћ, изражава се солидарност, поручио је јутрос из Скупштине Црне Горе Славен Радуновић, потпредсједник Нове српске демократије и функционер Демократског фронта.

Посланици ДФ-а су још једну ноћ провели у Скупштини Црне Горе, након што је на сједници крњег Парламента једногласно укинут посланички имунитет Небојши Медојевићу, предсједнику Покрета за промјене и члану Предсједништва ДФ-а. Из ДФ-а су казали да ће остати у Скупштини Црне Горе све док врховни државни тужилац не донесе обавезујућу препоруку о томе да неће бити привођења Медојевића.

Радуновић се путем налога на Фејсбуку јавио видео-прилогом и захвалио колегама из опозиције који су упутили подршку ДФ-у, напомињући да је подршка од неких стигла вољно, а од неких невољно.

„Дочекали смо подршку, од неких вољно, од неких невољно. Хвала им, у сваком случају. Поручујујемо им, независно од односа који имају према нама, ако се њима нешто слично буде дешавало, без икакве резерве, стаћемо уз њих и имаће сву нашу подршку“, казао је он, додајући да исказана подршка може бити први камен у грађењу будуће заједничке борбе која треба да буде довољно јака да јој Мило Ђукановић не може ништа.Подршку Фронту су међу редовима колега из Црне Горе упутили Демократска Црна Гора, Демос, ГП УРА, дио СНП-а и СДП. Подршка од колега из Србије стигла је данас из ДСС-а, док су подршку упутили представници НВО сектора и грађанских активиста.
 

medojevic 1 409x296 Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)

Демократе: Позивамо Тужилаштво да прекине терор над Медојевићем!

„Осим начела легалности, у овој држави би ваљда требало да има и правде. Неправда или селективна правда која се јасно види у сваком потезу коју државно тужилаштво направи према свима, осим према глави мафијашке хоботнице у Црној Гори – шефом над шефовима организованих криминалних група, његовим рођацима, кумовима и друговима – овога пута се јасно очитује у скидању имунитета и захтјеву за одређивање притвора предсједнику Покрета за промјене и посланику ДФ-а, Небојши Медојевићу„, саопштено је из Демократске Црне Горе поводом укидања имунитета посланику Небојши Медојевићу.

 

%name Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)

Они су нагласили да и поред многих бруталних напада и подлости које и ових дана доживљавају од колега из ДФ-а, људска солидарност им намеће обавезу да позову СДТ Миливоја Катнића и ВДТ Ивицу Станковића да прекину терор над Медојевићем.

„И поред многих бруталних напада и подлости, којих је у континуитету било и превише, а које и ових дана од колега из ДФ-а доживљавамо што на отвореној сцени, што ‘испод жита’ преко разних портала, друштвених мрежа и страница које уређују њима блиски људи, не чак ни било каква опозициона, већ људска солидарност нам намеће обавезу да позовемо Катнића и Станковића – прекините овај терор над Небојшом Медојевићем.

Демократе се питају да ли могуће да је Тужилаштву приоритет случај наводног прања новца док им застаријева кривично гоњење у предмету Лименка и другим аферама.

„Зар је могуће да је тужилаштву приоритет над приоритетима случај наводног прања новца у износу од 30.000 евра које некако доводи у везу са предсједником Покрета за промјене, док им застаријева кривично гоњење у предмету Лименка, а из којег су Мило и БрАцо у договору „добри“ 10,5 милиона еура? Колико још година мора да прође да би тужилаштво завршило извиђај у још десетак афера покренутих на основу достављања документације или кривичне пријаве од стране Демократа, у случајевима који су зрели и за пресуђење, а камоли за подизање оптужнице, као што су: Базар, Царине, Делта, Дувански, Домен .ме, Вериге? Колико је још времена потребно да тужилаштво упадне у мрачне јазбине крупних криминалаца по Црној Гори, који леже на милионима отетим од грађана, а све у договору или уз благослов шефа над шефовима, Мила Ђукановића?“, наводе демократе.

Према њиховим ријечима, осим што је сигурно било пречих послова за тужиоца, захтјев за скидање имунитета посланику Медојевићу који је он послао Скупштини био је и формалноправно мањкав у дијелу који се тиче „одређивања притвора“, али брига то гласачку „одручи“ машинерију ДПС-а и његових сателита, која само зна да притисне тастер по наредби њиховог шефа. Уз то, како кажу, знају још њихови „правници“ да кажу да су то урадили како би „Медојевић доказао своју невиност“, а „ти ‘врсни’ правници се ниједном не запиташе што су јуче, пар сати раније, учинили док су дизали руке за онакав закон о укидању накнада мајкама“.

„Овим путем још једном позивамо надлежне државне органе да то коначно и буду – органи који штите права грађана, а не који их крше, јер су очито изгубили компас. И то давно. Ипак, крајње је вријеме да прекину са овим циркусом и са подгријавањем тензија. Нека не покушавају да нам вријеђају интелигенцију. Изборићемо се ми за права посланика Медојевића, али сигурно нећемо заборавити порески дуг, висину плата и пензија, укидање накнада за мајке, повећање ПДВ-а и акциза, услове у школама и болницама, куповину људских душа пред изборе. Уозбиљите се, господо тужиоци. Не дозволите да Ђукановић сву кривицу свали на вас“, оцјењују у овој партији.

Демос: Станковић да спријечи хапшење

„Не постоји ни један разлог због којег Врховни државни тужилац Ивица Станковић не би поступио у случају Небојше Медојевића као и у случајевима посланика Андрије Мандића и Милана Кнежевића – издао обавезујуће упуство и омогућио да се лидер парламентарне странке брани са слободе“, саопштио је јуче Горан Даниловић, замјеник предсједника Демоса на својој Фејсбук страници.


%name Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)

„Он је чак осумњичен ‘за мање дјело’, а да не говоримо колико је појединаца и цијелих фирми осумњичено за милионске проневјере и налази се на слободи“, напоменуо је Даниловић и истакао:

„Вјерујем и надам се да ВДТ нема никакве додатне информације које се сада крију од јавности, а због којих је одлучио да прећути овај случај. Нисам ничим и никоме дужан солидарност по сваку цијену али јесам правду и правичност. Дужан је да је брани и тражи и Ивица Станковић. Мора бити доказана кривица Небојше Медојевића да бисмо заћутали – до тада је невин. До тада смо дужни поштеном и истом односу према свима који су осумњичени. На данашњи дан су нам на слободи очигледни криминалци, убице и лопови. Зато, или нам реците зашто се овако поступа и има ли нешто што јавност не зна или исти аршин правде и оправдања примијените и за онога који говори гласније и у име многих грађана.“

УРА: Тужилаштво вријеђа здрав разум грађана Црне Горе

Тужилаштво вријеђа здрав разум грађана Црне Горе, оцијенио је предсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

„Њихово поступање је политички мотивисано и служи испуњењу циља који је зацртао ДПС, а то је насилно задржавање власти“, казао је Абазовић за „Монитор“.

%name Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)


Он је рекао да, у људској равни разумије разлоге због којих су неке колеге присуствовале сједници о скидању имунитета једном од лидера ДФ-а Небојши Медојевићу , али за УРА бојкот остаје на снази све до испуњавања кључног услова – датума нових парламентарних избора.

„То је за нас нешто преко чега нећемо прећи. Зашто – зато што се морамо држати утврђеног принципа. Раније је СДП ушао у Скупштину ради гласање о НАТО-у, сада ће посланици ДФ-а то урадити исто због имунитета колеги Медојевићу. Наравно, увијек се може наћи неки валидан или мање валидан разлог, али не смијемо заборавити због чега смо у бојкоту. Ако сматрамо да је Скупштина нелегитимна због општег застрашивања наводним тероризмом и државним ударом на дан избора, онда се у њу не треба враћати нико поводом ниједне одлуке, све док заједнички услови опозиције не буду испуњени. Не сматрам да ће овакав поступак у конкретном случају нарушити бојкот, али ипак, принцип нам мора бити испред емоција или партијских интереса“, казао је Абазовић.

Упитан како види понашање тужилаштва у овом случају, он је навео да тужилаштво цијело вријеме вријеђа здрав разум грађана Црне Горе, односно ради у корист ДПС-а.

„Да будем јасан, нијесам против тога да се процесуира било ко од опозиционих посланика, напротив, сви морамо бити једнаки пред законом. То је нешто што УРА стално понавља. Али управо због тога, реакција тужилаштва забрињава, они су занемарили на стотине пријава за злоупотребе изборног права које су поднијете током и након избора, застаријевају им случајеви високе корупције попут Солане и Лименке, на стотине милиона евра штете које су фимкционери ДПСа направили остаје нерасвијетљено, а онда се одједном по хитном поступку покрећу процеси против опозиционих посланика или партија“, казао је Абазовић.

Дамјановић: Није проблем је имунитет, већ одређивање притвора

На сједници на којој је крњи парламент изгласао скидање имунитета функционеру ДФ-а Небојши Медојевићу, подршку је, осим његових колега из коалиције, дао и посланик СНП-а Александар Дамјановић. Он је тада напоменуо да је Парламент постао судница и истакао да је дошао да покаже солидарност са ДФ-ом.

 

%name Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)

„Тајминг данашње одлуке, кампања у медијима, показује да је све спремно – није проблем је имунитет, већ одређивање притвора, што је начин да се г. Медојевић спријечи да јавно говори“, истакао је Дамјановић.

Он је данас подршку исказао и уласком у Скупштину Црне Горе.


%name Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)

СДП: Марионетски парламент је испунио још једну жељу свог Власника

Марионетски парламент је испунио још једну жељу свог Власника и мимо демократских стандарда донио одлуку о притварању опозиционог посланика, оцијењено је из Социјалдемократске партије.

 

 

%name Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)

„По процедури је могао из своје одлуке уклонити захтјев за притварање, али како прогон опонената аутократији постаје први задатак то је урушавање парламентаризма ушло у нову фазу. Чињеница је да предлог није садржавао адекватне елементе који би указивали на кривично дјело које се посланику Медојевићу ставља на терет, као и да није удовољено захтјеву да сједници присуствује тужилац“, наводе из СДП.

Они истичу да све указује „на још једно посрнуће марионетског парламента који је по наруџби врха ДПС-а постао угажена институција лишена било какве улоге сем гласачке машинерије на услузи црногорској аутократији.“

„Тренд убрзаног урушавања институција и њиховог кредибилитета и све очигледнији селективан приступ правосуђа је евидентан. На једној страни имамо од реда застаре и одбацивање случајева када су у питању представници или људи блиски властима у вишемилионским аферама док с друге стране имамо посвећено правосудно бављење критичарима власти. Ругање са правдом у случају Маровић које се дешава на релацији црногорска српска власт је такодје ординаран примјер неправде. Случај посланика Медојевића стога није могуће третирати ван контекста општег тренда урушавања институција. Немамо ништа против да се на суду докаже нечија кривица или невиност. Ипак указујемо, попут једног броја представника међународне заједнице, на деликатност овог случаја и потребе његовог третирања са посебном пажњом будући да је аутократска власт више пута показала да умјесто рјешавања дубоке кризе жели да исту продубљује не презајући ни од изазивања подјела и сукоба у друштву“, закључује се у саопштењу СДП које преносе Вијести.

ДСС: Скупштина ЦГ једино место у Европи где посланици једни другима морају да чувају слободу

dss novi logo 640x318 Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)Диктаторски, антисрпски режим Мила Ђукановића поново покушава да, затварајући посланике Демократског фронта, замагли причу о својој суштини и карактеру, о својим економским и политичким поразима – наводи се у саопштењу Демократске странке Србије поводом укидања имунитета посланику Небојши Медојевићу.

У саопштењу које потписује предсједник ДСС-а Милош Јовановић, оцјењују да режим у Црној Гори зато једини у Европи хапси народне представнике у Скупштини.

„И зато је Скупштина Црне Горе једино место у Европи где посланици даноноћно једни другима морају да чувају слободу. Демократска странка Србије пружа, и у овој фази борбе за нормалну, слободну Црни Гору, подршку својој браћи из Нове српске демократије, својим пријатељима из Демократског фронта, подршку Небојши Медојевићу на кога се хоботница режима острвила“, истичу у ДСС-у.

Они закључују да се хапшење народних посланика увијек заврши не њиховим утамничењем, вец одласком са власти диктатора који их хапсе.

НВО Биљарда: Сукоб сепаратистичке „елите“ око прогона Медојевића

Срби у Црној Гори су највећа снага ове државе. То доказује сукоб у сепаратистичком дијелу политичке елите око скидања имунитета посланику ДФ-а Небојши Медојевићу – наведено је у саопштењу НВО Биљарда, које потписује Велимир Ераковић, предсједник ове НВО.

 

velimir erakovic 409x230 Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)

„Као један од највећих бораца за суверену, независну, међународно признату државу Црну Гору Медојевић је од државе за коју је мислио да је његов политички идеал доживио да му претресају стан, политичку партију и пријете хапшењем. Човјек који се увијек борио против криминала, ратних хушкача и да људи не гину у ратовима на овом простору, сада је вјероватно у највећој животној дилеми. За шта и за кога се борио? Ми Срби смо од овакве Црне Горе очекивали прогон. Очекивали смо да хапсе све редом јер ми не признајемо ни државу ни химну ни законе и судове ове НАТО чланице“, кажу у овој организацији.

Милачић: Уколико ухапсе Медојевића, испланираћемо акције да зажале због тога


Уколико се тужилац, тј. Ђукановић, ипак одлучи да у овој провокацији и неопјеваној тортури према Медојевићу – који је овдје само изабран да би се послала шира порука дисциплиновања цијелог друштва и криминализовао ДФ – иде до краја, онда ово увелико превазилази политичку борбу и бива борба за голи опстанак и образ. Толико су осилили да упадају, њихова полиција – пред породицом и дјецом – у станове! – поручује предсједник Отпора безнађу, Марко Милачић.

 

lisice marko milacic 409x374 Опозиција стала уз Медојевића, ДФ се захваљује: Били бисмо уз вас у сличној ситуацији (ВИДЕО)

„Сва ова мафијашка бурлеска, јасно, нема везе са наводним опозиционим прањем прљавог новца, већ са режимским прањем прљаве биографије, у дугом трајању. „Они су криминалци, а не ми; Они перу новац, а не ми“, поручује овим власт, до гуше у организованом криминалу, до тјемена у прању прљавог новца. Ово је најотворенији политички притисак киднапованих правосудних институција у режији врха мафијашке хоботнице на слободну Црну Гору. Овдје је на удару принцип слободе, а не један опозиционар. Овдје се гази застава Црне Горе, а не застава Покрета за промјене или било које друге политичке групе. Овдје се пљује на образ цијеле државе, а не једне политичке партије или било ког појединца“, навео је Милачић у подршци Медојевићу и додао:

„Демократија, баш она, налаже борбу за слободу, а ако вам одузимају и газе слободу, онда се она мора бранити и ријечима, и дјелом. То значи да се морамо организовати и – ето коинциденције: у орбити 13. јула – испланирати такве активности да пожеле да никада нијесу ни помислили да ураде то што су урадили, уколико се на то и одлуче.“

ИН4С

 


Коментари (0) Додај коментар

Остале вести из рубрике

Пленковић: Очекујемо да наставак дијалога са Србијом буде у контексту осуде Шешељевог понашања

2018-04-19 13:23:42

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је да ће Хрватска наставити дијалог са Београдом и градити добре односе са суседима, али и да ће реаговати одлучно на...

Српски национални савјет Црне Горе позвао посланике на поништење признања тзв. независне државе Косово

2018-04-18 19:09:56

Користећи Уставом гарантована, легитимна и демократска права, уређена члановм 93 Устава Црне Горе, Српски национални савјет упутио је појединачно свим посланицима у Скупштини Црне Горе иницијативу...

Тачи: Честитам мом старом пријатељу Милу

2018-04-16 10:36:18

Предсједник тзв. Косова* Хашим Тачи први је честитао кандидату Демократске партије социјалиста Милу Ђукановићу побједу на предсједничким изборима у Црној Гори. „Честитам мом старом пријатељу Милу Ђукановићу...

Ђукановић води на изборима у Црној Гори

2018-04-15 20:59:35

Трећи пут од стицања независности, Црна Гора је данас бирала председника. Према подацима Ипсоса, до 19 сати изашло је 58,8 одсто уписаних бирача. На председничким изборима учествовало...

Црна Гора бира председника

2018-04-15 10:51:55

Црна Гора данас бира председника, трећи пут од стицања независности, а грађани ће моћи да бирају између седам кандидата, међу којима је поново и Мило Ђукановић,...

Загреб: Подржавамо партнере и савезнике у Сирији

2018-04-15 09:34:16

Хрватско Министарство спољних и европских послова је саопштило да Хрватска подржава партнере и савезнике у напорима за спречавање сваког даљег коришћења хемијског оружја у Сирији и...

Ђукановић: Данашња Србија не одлучује о Косову, oна је само примила фактуру за пораз

2018-04-13 09:08:52

Мило Ђукановић, лидер и кандидат ДПС-а на председничким изборима у Црној Гори, у интервјуу за „Вечерње новости“ оценио је да су, упркос црногорском признању независности Косова,...

Ђукановић: Русија независност Црној Гори приписује као смртни грех

2018-04-12 15:22:07

Лидер владајуће ДПС и кандидат за председника Црне Горе Мило Ђукановић поручио је да ће се, ако буде изабран за председника, позабавити и питањем идентитета, а...

Медојевић: Ђукановић је производ глобалних фашиста, уцијењени лопов и издајник

2018-04-09 22:25:03

Ђукановић је производ глобалних фашиста, уцијењени лопов и издајник,  написао је на својој фејсбук страници лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић. Медојевић је прокоментарисао побједу странке...

Васкршња порука Митрополита Амфилохија

2018-04-06 20:12:56

Христос Воскресе! Ваистину Воскресе!   Као прошлих вјекова, тако и данас и вавијек, ми Хришћани пјевамо пјесму побједе живота над смрћу: ”Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи, и...

RT vesti iz regiona

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости: