Медојевић: Американци хоће послушну „опозицију“

Објављено: 17.05.2017.год.


Од 1999. године сам под мјерама тајног надзора АНБ. Противуставно и противзаконито. Без одлуке суда или тужилаштва. АНБ има сектор за борбу против дисидената, као и свака служба у тоталитарним државама. Главна мета дјеловања тог сектора сам ја.Ђукановиће је одувијек забрињавала моја посвећеност демократској транзицији Црне Горе, моје знање, рад, упорност, посвећеност, храброст, тврдоглавост, међународни контакти, саопштио је данас лидер Покрета за промјене и члан Предсједништва Демократског фронта Небојша Медојевић.

Он је напоменуо да никада није прихватио да је независност преча од демократије и да треба толерисати криминализацију Црне Горе од стране Ђукановића, јер се тако тобоже ствара независна држава и нагласио да је Црна Гора мање независна него када је била у саставу СФРЈ и СРЈ, јер зависи не само од међународног фактора већ и од самовоље једног човјека и мафије.

„Посебно сам постао опасан када је ПзП, на опште изненађење 2006. годионе узео преко 13% гласова уз невиђену крађу ДПС-а. Режим је био запањен огромном подршком коју је народ давао ПзП-у због тога што смо ми нудили програм изласка из кризе и радикалне економске, политичке и друштвене реформе.

Ђукановић одавно има комплексе када сам ја у питању. Ја сам био за мир и против напада на Дубровник. Ја сам протествовао против одласка студената у рат. Ја сам организовао мировне манифестације и паљење свијећа за жртве Сарајева, док је Сарајево било убијано. Ја сам био за независну и демократску Црну Гору. Ја сам био члан Реформских снага Анта Марковића. Ја сам први препознао опасност од трагедије коју нам припрема двојац Мило Ђукановић- Веселин Вукотић. Ја сам напустио владајући СДП 1999. године не слажући се са концептом неолибералног глобалног фашизма и не прихватајући да сиромаштво, криминал и корупција буду последице такве политике,“ казао је Медојевић и додао:

„О демократској транзицији сам учио од највећих реформиста бивших комунистичких држава Клауса, Балцеровића, Колодка и то у временима када су усјешне земље спроводиле реформе. Постао сам придружени члан Научног друштва економиста СРЈ. Објавио сам књиге, радове. Написао мноштво колумни, дао на стотине интервјуа.

Увијек сам био Црногорац, никад антисрбин, антибошњак, антихрват, антиалбанац. Протествовао сам против прогона и терора режима, служби и тужилаштва против лидера СДА у акцији Лим. Протествовао сам и против терора над недужним Малисорима у акцији Орлов лет. Протествовао сам увијек против било каквог насиља над мањинама, над слабима.“

Нисам прихватао да је независност преча од демократије

medojević pres Медојевић: Криминалци ми угрожавају живот, Американци хоће послушну опозицију

„Увијек сам био за независну, демократску, слободну Црну Гору. Никад нијесам прихватао да је независност преча од демократије и да треба толерисати криминализацију Црне Горе од стране Ђукановица, јер се тако тобоже ствара незавизна држава.

Данас је Црна Гора мање независна него када је била у саставу СФРЈ и СРЈ. Данас је зависна од међународног фактора, али и од самовоље једног човјека као и од мафије,“ напоменуо је лидер ПзП-а.

Био сам против гетоизације, сатанизације и дискриминације Срба

„Након осамостаљења, био сам против гетоизације, сатанизације и дискриминације Срба у Црној Гори и радио сам предано и континуирано на помирењу свих народа у Црној Гори, а посебно на помирењу Црногораца и Срба,“ нагласио је Медојевић.

Он је истакао да је Демократски фронтпоказао да су јединство опозиције и снажни протести једини ефикасни механизам за борбу против криминализованог режима који краде изборе.

„Довођењем Миодрага Лекића, као нестраначке личности на чело Фронта показали смо да имамо одговорност за постизање виших националних циљева и да су нам партијски интереси мање важни. Побједили смо на предсједничким изборима 2013. године, али Миодраг Лекић није био спреман да брани своју побједу и гласове људи који су га подржали.

Организовали смо по први пут у Црној Гори континуиране, мирне и демократске демократске протесте за фер изборе и нкон терора резима од 24.10 довели Ђукановића до пада. Нажалост, остатак опозиције лојалан Амбасади САД је тада одбио да подржи израњавани, отровани, пребијени ДФ и отишли су да спасавају Ђукановићев режим,“ нагласио је Медојевић.

ДФ тражи одговорност за злочине које је режим починио

„Медијски концерн Вијести , а затим и ДАН су постали дио великог америчког плана да се послије Ђукановића инсталира марионетски режим који ће слијепо слушати и који неће моћи водити политику у интересу народа и државе.

Све проамеричке и проЕУ богате НВО су постале дио тог плана и као главну мету дјеловања су имали ДФ. Како разбити ДФ је било једино питање. Прво су основали Позитивну. Онда су врбовали Лекића, онда су основали велику коалцију Кључ. ДФ је стављен у медијску изолацију тзв. независних медија а у медијски линч од режимских медија,“ казао је функционер ДФ-а и упитао:

„Зашто су Ђукановић, Беба Поповић, Перовић, Ивановић, Никола Марковића, ЦГО, ЦЕМИ, ЦРНВО, АНБ, Вијести, ДАН, ТВ Пинк, Побједа, Дневне новине, портал Аналитика, ЦДМ, Амбасаде на истом задатку елиминације ДФ? Доста слично како су се сличне структуре биле уротиле против ЛСЦГ 2001. године.

Зашто је Ђукановић, уз прећутну сагласност Амбасаде, кренуо у отворени линч ДФ-а, и припремао план за нашу физичку ликвидацију 16.10.2016.?

Зашто ДФ смета, као најјача и најорганизованија опозициона структура?

ДФ СМЕТА ЈЕР СЕ ЗАЛАЖЕМО ЗА ЛУСТРАЦИЈУ, ОТВАРАЊЕ ДОСИЈЕА УДБЕ И ОДГОВОРНОСТ ЗА ЗЛОЧИНЕ КОЈЕ ЈЕ РЕЖИМ ПОЧИНИО.

Сви остали су спремни да Ђукановићу дају имунитет од кривичног гоњења и да не отварају питања одговорности за велеиздају, пљачку земље, политичка убиства и све оно што се дешавало у Црној Гори од 1990. до данас.

Имам и ја свог Луку Лабана

Nebojsa Medojevic DF Медојевић: Криминалци ми угрожавају живот, Американци хоће послушну опозицију

„Зато сам ја под незаконитим, противуставним мјерама тајног надзора од 1999 године.

Зато ме одређени професионални и патриотски кругови у службама безбједности снадбијевају најповјерљивијим информацијама, које су нам и спасиле животе 16.10.2016, када је режим планирао да инсценира сукобе и да израњава, а можда и да ликвидира целнике ДФ-а.

Моји међународни контакти, идеолошка компатибилност са евроатлантским интеграцијама, додатно је утицала, да се код браће Ђукановић креира слика о мени као државном тј. режимском непријатељу број 1, против кога се користе сва могућа средства,“ нагласио је Медојевић и додао:

„Годинама имам свог Луку Лабана који координира мјере тајног надзора. Један је отишао у пензију, а наследио га је извјесни Б.Б.

Као члан Одбора за безбједност, ухватио сам се у коштац са најопаснијим проблемом Црне Горе – везама транснационалних наркокартела са режимом и улогом АНБ у пружању логистичке подршке шверцу цигарета, дроге и оружја. Годинама упорно и ефикасно откривам информације о овим везама и о пословима тешким више МИЛИЈАРДИ евра. Мој живот је угрожен. Ја сам таргетиран од најопаснијих криминалаца и њихових помагача у АНБ-у и полицији, као најопаснији непријатељ.“

Стаљинистички Катнић измислио оптужницу против невиних људи како би оптужио и мене

Функционер ДФ-а ипак истиче да ни након свих „тих година копања по мојим пословима, финасијама, имовини нијесу могли да пронађу НИШТА“.

„Зато се стаљинистички тужилац Катнић одлучио да измисли оптужницу против невиних људи и да покуша да их повезе са мном, како би подигао оптужницу и против мене. Од громогласне пропаганде да ДФ финасирају Руси са милионима евра, Катнић је читаву причу свео на 30.000 америчких долара и 18.000 евра које је један обични мали предузетник приватно позајмио Дејану Вујисићу, директору ПзП-а, за наставак градње куће.

Катнић у својој монструозној истрази тврди да је грађевински радник који 30 година ради најтеже физичке послове и који је новац стекао продајом своје куће у Котору (коју је сам својим рукама изградио са својом супругом) новац стечен КРИМИНАЛОМ. Какав монструм може ухапсити једног обичног малог поштеног вриједног радника који се читав живот мучио да прехрани своји породицу и који је значајан капитал стекао продајом куће на приморју у вријеме инвестиционог бума. За то има све Уговоре, овјерене код нотара, потврде из банке о уплати, исплатама. Човјек живи у Теслићу и нема никакве везе са ПзП-ом. Новац који је полиција заплијенила био је приватни новац Дејана Вијисића који му је Николић позајмио. То се десило ПОСЛИЈЕ избора и само монструм као Катнић је могао да означи овог поштеног човјека као шефа криминалне организације за прање новца и повезати са финасирањем кампање,“ казао је Медојевић и нагласио:

„Циљ је подићи оптужницу и против мене, без доказа и без смисла, како би се Демократски Фронт криминализовао и како би се отворио пут за прављење новог срамног дила са Ђукановићем и Амбасадом.“

Ако се не спроведе лустрација Црна Гора никада неће бити демократска држава

Nebojsa Medojevic PzP 2 800x600 Медојевић: Криминалци ми угрожавају живот, Американци хоће послушну опозицију

„ДФ никада неће бити дио власти, ако је услов за то беспоговорна послушност према страним државама и давање имунитета Ђукановићу од кривичног гоњења и повраћаја опљачканог новца.

То су гријехови ДФ-а,“ истакао је лидер ПзП-а и нагласио:

„Не желимо да будемо марионете ни Москве ни Вашингтона. Добре односе треба имати и са САД и са Русијом и са ЕУ и са Кином. Али власт у Црној Гори треба да води бригу о интересу земље и да одговара само својим грађанима.“

Он је напоменуо да ако нова власт не спроведе лустрацију и друге мјере неопходне за дисконтинуитет од тоталитарног поретка, Црна Гора никад неће бити демократска, правна држава, са економијом која функционише нормално.

„То је најјаснија лекција коју сам научио у 27 година интензивног бављења демократском транзицијом. Прво као стручњак, а онда и као политичар.

Без тих реформи, градићемо кућу у смрдљивој мочвари која никад неће бити стабилна и у којој никад неће бити слоге и среће.

Као и 1988. кад сам са колегама водио штрајк студената против власти, тако и данас вјерујем у исте снове о слободној, демократској, праведној, успјешној и богатој држави Црној Гори.

Нема предаје! Нема продаје! Слобода или ништа. Само сложно! Само јако!“

ИН4С

 


Коментари (1) Додај коментар

Остале вести из рубрике

Скопље: Име „Република Илинденска Македонија“ задовољава обе стране

2018-05-21 09:08:37

„Република Илинденска Македонија“ је име са временском одредницом које задовољава обе стране, саопштила је влада у Скопљу, истичући да очекује да ће тај предлог наићи на...

Ђукановић: Уместо провинције Србије, Црна Гора најразвијенија земља региона

2018-05-20 15:40:02

После полагања заклетве, чиме је преузео дужност председника Црне Горе, Мило Ђукановић је поручио да на ту дужност ступа са осећањем части и одговорности, а поносан...

Атина: Решење спора око имена БЈР Македоније треба да садржи географску или временску одредницу

2018-05-20 11:19:01

Грчка влада саопштила је да предлог за решење спора око имена БЈР Македоније треба да садржи географску или временску одредницу. Македонски премијер Зоран Заев рекао је претходно...

Грчка опозиција одбацила назив „Илинденска Македонија“

2018-05-20 10:00:20

Грчки опозициони лидери одбацили су назив „Илинденска Македонија“ као могуће име за БЈР Македонију. Премијер Грчке Алексис Ципрас информисао је телефоном лидере Нов демократије, Покрета за промене,...

Ципрас: Још није време да се говори о договору са БЈР Македонијом о решењу вишедеценијског спора

2018-05-18 14:18:09

Грчки премијер Алексис Ципрас оградио се од изјава македонског колеге Зорана Заева у вези са њиховим данашњим разговором у Софији, на маргинама самита ЕУ-Западни Балкан, рекавши...

Грчка и БЈР Македонија корак ближе решења спора

2018-05-18 13:36:14

Македонски премијер Зоран Заев изјавио је у Софији да је са грчким колегом разговарао о спору око имена, које би било прихватљиво за обе стране, те...

Атина: Још је далеко од решења спора са БЈР Македонијом

2018-05-15 20:50:50

Грчка је данас саопштила да је "још далеко" од решења вишедеценијског спора са БЈР Македонијом због имена бивше југословенске републике, упркос постигнутом напретку у преговорима између две...

Пуповац: Нисмо далеко од тога да се зачују звона за узбуну

2018-05-14 09:10:00

Нико се не може противити комеморацији жртвама, али она се мора раздвојити од слављења усташког режима, идеологије и њихових злочина, не сме се више дозволити стварање...

Милачић: Геј особе не могу усвајати дјецу, нити их подизати

2018-05-12 15:59:45

Недавно је, малтене у тишини, припремљен нацрт закона о истополном партнерству, чиме је предвиђено да ће хомосексуални парови моћи заједнички да се брину о дјеци једног...

Нова рунда разговора о проналажењу одговарајућег имена за БЈР Македонију

2018-05-12 15:54:29

У грчком месту Сунио почела је нова рунда разговора о проналажењу одговарајућег имена за БЈР Македонију. Преговоре воде шефови дипломатија Македоније и Грчке, Никола Димитров и Никос...

RT vesti iz regiona

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости:
Фото дана

"Живот"