На мети фашистичке НАТО армаде фабрике

Објављено: 29.03.2019.год.
фото: Снимак екрана / Јутјуб / 013 инфо

На мети фашистичке НАТО армаде фабрике

Агресорска авијација НАТО јуче је око 4.30 гађала с пет пројектила циљеве у околини Батајнице, недалеко од Београда. Два су погодила непосредну околину насеља.

Истовремено су гађани и циљеви у рејону фабрике "Утва" код Панчева, а неколико агресорских пројектила погодило је око 4.30 и шире подручје Новог Сада. На мети фашистичке армаде, изгледа, поново је била касарна на Мајевици. Погођена су насеља Футог, Кисач, Ледине и Ветерник и нанета штета цивилним објектима.


Фабрика "Слобода" у Чачку била је и јуче у 4.10 мета злочиначке НАТО. Фабрика је нападнута са седам пројектила. Погођена су два погона и један магацин у фабрици наменске производње и једна хала у саставу предузећа "Слобода апарати". У два напада агресора уништено је око 80 одсто производног капацитета.

Око четири сата агресори су с два пројектила гађали касарну "Косовски јунаци" у Приштини, при чему су знатно оштећени цивилни објекти у околини. Један пројектил погодио је касарну, док је други пао између касарне и насеља Купусиште. Нанета је велика материјална штета стамбеним објектима. Трећи непријатељски пројектил оштетио је градски водовод између Приштине и Обилића, а четврти је пао недалеко од Газиместана.
 
На подручју косовског Поморавља, агресор је прексиноћ такође испалио пројектиле. Исте ноћи с више пројектила гађана је и витинска општина, а један пројектил погодио је цивилни објект - кућу Трајана Москића у селу Врбовцу. Једно лице је рањено и оштећено више околних објеката. Приштински Медиа центар је саопштио да су агресорски авиони претпрошле ноћи гађали село Коретиште у близини Гњилана, као и Врбовац и Могилу код Косовске Витине. Осам цивила је рањено, саопштио је Медиа центар. Материјална штета је огромна, а неколико кућа је срушено. У околини Подгорице чуле су се претпрошле ноћи три снажне детонације, кад је гађан војни аеродром у Голубовцима.

Радио-локатори пронађени су јуче у околини Кучева, у атарима села Мустапић, Бјешница и Волуја.

Бомбама и на гробља

НАТО агресори изручили су претпрошле ноћи своје пројектиле и на православно гробље у Гњилану. Оштећено је десетине споменика. Од експлозије у суботу, унутрашњост цркве у селу Бусење потпуно је уништена.


Слуге агресорске за шаку марака

БЕОГРАД - Историја се по ко зна који пут поновила на овим просторима. Свака страна сила која је у прошлости покушала да нас пороби је имала своје блиске сараднике унутар нашег народа. У сваком житу има кукоља, а нажалост, и поред јединствености народа у СРЈ, НАТО агрерсор је пронашао помагаче - 18 Срба.

Домаћи издајници, углавном београдски наркомани, за шаку немачких марака су продали отаџбину. Група је постављала радио локаторе уз помоћ којих су агресорски авиони и "томахавци" покушавали да погоде наше објекте. Припадници МУП-а Србије и Војске Југославије су одмах по појављивању постављених одашиљача сигнала раскринкали прве организоване групе наркомана који су обављали прљави посао постављања. Први НАТО помагачи, њих тројица, ухапшени су још у четвртак. Како је агресор интезивније вршио агресију на нашу суверену и независну територију, тако су домаћи издајници постављали локаторе у све већем броју. Како "Глас" незванично сазнаје од својих извора, до сада је ефикасним и здруженим акцијама МУП-а и ВЈ, ухапшено 18 особа осумњичених да су постављањем радио локатора наводили непријатељске пројектиле.

Истрага око афере радио локатора је у току али "Глас јавности" незванично сазнаје да је идентификован извор који је организовао акција. Према "Гласовом" извору иза акције стоји амбасада једне западноевропске државе која учествује у агресији на СРЈ. Ова амбасада је сваком помагачу-наркоману плаћала по 1000 немачких марака. Акција је унапред била брижно припремана и похапшена група је добијала инструнције и радио локаторе у просторијама те западноевропске амбасаде.

Безочни помагачи-наркомани, плаћени шаком марака, постављали су радио локаторе по цивилним циљевима, чак и у станове својих пријатеља. За ситан новац "храбро" су постављали и код једне војне базе, али у тој намери нису успели јер су одмах похапшени.

Здружена акција војске и полиције и даље је у току. Очекује се да ће сви учесници ланца завршити иза решетака, а велика је могућност избијања до сада највећег међународног инцидента, који ће уздрмати организатора - ту агресирску западноевропску земљу.

Дивим се вашем достојанству и храбрости
Тео Ангелопулос, један од најпознатијих грчких и светских редитеља, поводом агресије НАТО на нашу земљу, упутио је поруку директору Југословенске кинотеке, Радославу Зеленовићу:
 
- Драги пријатељи, када сам снимио сцене бомбардовања за филм "Одисејев поглед", нисам могао да претпоставим да ће те сцене постати стварност. Нажалост, обистинило се.
 
Нека мој глас буде придодат гласовима људи из целог света који подржавају борбу српског народа против овог америчког напада. Дивим се храбрости и достојанству вашег народа, дивим се и вашој одлуци да кажете НЕ.
 
Историја Европе ће од сада бити писана са додацима многих других НЕ речених овом карактеристичном фашизму који се зове МОЋНИ СУ У ПРАВУ и који систематски намеће једина преостала супер сила.
 
Тео Ангелопулос

Срби се не могу сломити оружјем!

Одмах обуставити агресију на СР Југославију. Косовски проблем могуће решити једино политичким средствима

БЕОГРАД - Председник Југославије Слободан Милошевић саопштио је јуче, после разговора са руском државном делегацијом, на челу са премијером Јевгенијем Примаковим, да Југославија жели да дође до изражаја конструктиван приступ, али да би за отварање простора за политичко решње - агресија на Југославију морала да буде одмах обустављена.
 
У делегацији су били министар иностраних послова Игор Иванов, министар одбране маршал Игор Сергејев, директор Спољне обавештајне службе Вјечеслав Субњиков и начелник Главне обавештајне Управе руског Генералштаба Валентин Корабењиков.
 
Са југословенске стране, у разговору су учествовали председник Републике Србије Милан Милутиновић, савезни министар за иностране послове Живадин Јовановић и савезни мин истар одбране Павле Булатовић.
 
На почетку разговора, премијер Јевгениј Примаков пренео је председнику Милошевићу поздраве председника Јељцина.Високи државни руководиоци Русије су пренели снажну подршку и изразе солидарности руског народа народу Југославије у одбрани од агресора.
 
Најоштрије су осудили бруталну агресију на СРЈ, као криминални акт, којим је погажена Повеља Уједињених нација и грубо прекршено међународно право. Ради се о тешкој самовољи и злоупотреби оружане моћи НАТО-а, чиме је угрожен међународни мир и безбедност, а међународном поретку задат најтежи ударац после Другог светског рата.
 
Једнодушан захтев руског народа је да брутална ваздушна агресија НАТО-а на СР Југославију мора одмах да се обустави и руководство Русије тражи да то буде учињено без икаквог одлагања. На просторе Југославије треба да се врати мир и да се уклони до сада највећа претња европској безбедности.
 
Председник Милошевић је у разговору са руском делегацијом истакао:
 
- Народи Југославије се одлучно супротстављају злочиначкој агресији НАТО снага. Наш херојски народ доказао је да нас снагом оружја не могу сломити. Ми смо спремни да до краја бранимо и одбранимо своју земљу. Југославији није први пут да мора да брани своју слободу и своје право на суверенитет и територијални интегритет и национално достојанство. Уверени смо и одлучни да ћемо и овога пута тај испит издржати.
 
Проблем на Косову и Метохији несумњиво треба да буде решен, али он може бити решен само политичким средствима. Решење, дакле, може да буде само политичко, а не кроз хиљаде тона бомби. Ми остајемо чврсто опредељени за политичко решење путем преговора, у чему је наша жеља да до изражаја дође конструктиван приступ. У овом тренутку, управо да би се отворио простор за политичко решење, агресија на Југославију мора да буде одмах обустављена.
 
Са своје стране, као и потврда искрености својих намера да проблеме на Косову и Метохији решава мирним путем, преговорима,руководство Југославије ће прихватити предлог Русије да након престанка бомбардовања и, као логичну последицу те чињенице,почне смањивање присуства једног дела снага које се налазе на Косову и Метохији, због одбране од агресије.
 
Подразумева се да сигурност и успех политичких решења на Косову и Метохији зависе од потпуног прекида подршке од стране НАТО-а косовским сепаратистима, који су кренули путем терора и повратка на ситуацију у региону која је претходила концентрацији снага НАТО-а на границама Југославије.
 
Југославија никада неће пристати да се одрекне своје слободе. Њен једини избор је да се брани и одбрани од сваког агресора и у томе ће, како је истакнуто, имати помоћ и подршку Русије.

Да ли је влада САД луда
Како Србе могу називати "агресорима" у сопственој земљи и зашто се до сада прећуткивало на Западу шта су Хрвати и муслимани радили у Другом светском рату

Ричард Л. Фелман, припадник Ваздухопловних снага САД и председник Националног комитета ваздухопловаца спасених у Србији у Другом светском рату, Аризона
 
Током Другог светског рата ми смо документима наше војске били евидентирани као "нестали у акцији" скоро на истом подручју на којем се данас бори ВЈ. Желимо да се обратимо, као војници војницима, нашим колегама у СРЈ и поручимо им да је током рата око 500 нас било погођено или срушено током акција изнад јужног дела Италије. У тим тренуцима једини који је изашао да нас тражи и спасе био је српски народ, али то се деценијама брижљиво крило у свим савезничким земљама, из не знам ког разлога. Када смо у тим тешким тренуцима били у Србији, народ је од својих рањених бораца узимао завоје и медицинске залихе и лечио нас, и све се то дешавало у условима када су српске породице једва имале по једно јаје и парче хлеба у кући и уместо да га дају свом детету доносили су га нама.
 
Никада нећу нити могу да заборавим село у којем је било око две стотине само жена и деце и које је било до темеља спаљено, јер нико од Срба није хтео да ода где се ми кријемо. Ни данас не могу да се ослободим сећања и тог стравичног мириса изгорелог људског меса.
 
Сада је дошло време да кажем, иако смо и од сопствене владе и обавештајне службе били обавештавани да Срби сарађују с Немцима, да то није тачно. Срби су нас чували док су Хрвати и муслимани били ти који су сарађивали с нацистима и који су одговорни за смрт многих америчких пилота током рата.
 
Свестан сам да су све те приче о наводним српским злочинима биле и за време рата у Босни, јесу и данас чиста измишљотина, само да би се Срби приказали злим. Није ми јасно како неко може да Србе назове "агресорима" и то на земљи на којој живе и која је њихова најмање 600 година. Срби су спасили 500 мојих колега односно живота америчких грађана. Да ли је влада моје земље потпуно луда када се меша у нешто такво?
 
Знам да ово наше писмо можда неће моћи много да помогне или нешто промени, али моје колеге амерички пилоти осећају моралну обавезу да кажу истину и искажу захвалности из дубине срца онима који су на свом тлу спасавали животе америчких грађана по цену сопствених.


 

Кључне речи:

Коментари (0) Додај коментар

Остале вести из рубрике

„САД и њихови савезници морају да буду агресивна конкуренција Русији у свим деловима света“

2020-10-21 08:42:11

Америка и њихови савезници морају да буду агресивна конкуренција Русији у свим деловима света и приправни за најгоре, изјавио је шеф Пентагона Марк Еспер. „Пошто је реч...

Ослободилац Београда Александар Дубровски

2020-10-21 08:38:18

  Годишњица ослобођења Београда од фашистичких освајача обележава се 20. октобра. И у породици Љубов Тулијеве из Белорусије овај дан ће постати посебан: 67 година она је...

Шеф европске дипломатије позвао демонстранте у Белорусији да наставе с протестима

2020-10-21 08:00:10

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ позвао је демонстранте у Белорусији са наставе с мирним протестима и да „не подлежу провокацијама“. „Задивљени смо упорношћу мирних демонстраната који се...

Оснива се представништво Министарства одбране Русије при Министарству одбране Србије

2020-10-20 08:41:21

Премијер Михаил Мишустин потписао је нацрт споразума Министарства одбране Русије између влада Руске Федерације и Србије о оснивању представништва Министарства одбране Русије при Министарству одбране Србије. ...

„Прогрес“ започео рад на изради вишекратне ракете

2020-10-20 07:47:35

Ракетно-космички центар „Прогрес“ из Самаре започео је рад на изради вишекратне ракете на течни природни гас „Амур-СПГ“, саопштио је генерални директор Дмитриј Баранов. О потписивању уговора за...

РТ: Прогнани боливијски председник Моралес обећао да ће се вратити у земљу „пре или касније“ након победе социјалиста на изборима

2020-10-20 06:56:41

Бивши председник Боливије, Ево Моралес је саопштио намеру да се врати у земљу након што је његов социјалистички савезник Луис Арке обезбедио победу на председничким изборима. Говорећи...

Путин: Само заједно светска заједница може ефикасно да се суочи са глобалним изазовима 21. века

2020-10-19 15:12:50

Председник Владимир Путин сматра да су УН „безалтернативна“ глобална структура, те да се залаже за јачање њихове координационе улоге. Шеф државе обратио се поздравним говором учесницима...

РТ: Пекинг оптужио САД да „глуме жртву“ након извештаја да је Кина запретила затварањем америчких држављана

2020-10-19 15:11:49

  Пекинг је негирао извештаје да су званичници више пута упозоравали да ће ухапсити америчке грађане као одговор на притварање кинеских научника у САД-у, критикујући Вашингтон због...

Интервју са Лавровим о међународним питањима

2020-10-19 09:38:10

Министар спољних послова Русије, Сергеј Лавров је одговарао на питања неколико главних руских радио станица. У интервјуу који је трајао скоро два сата, шеф Министарства спољних...

РТ: Кинески економски опоравак јача усред глобалне борбе са кризом коронавируса

2020-10-19 09:37:32

Друга највећа економија на свету убрзала је опоравак у трећем кварталу, пораставши за 4,9 одсто у односу на пре годину дана, показују нови подаци Националног завода...

proba
форум
мислјенја свуда

Будите у току са новим дешавањима, пријавите се на нашу листу новости:
Фото дана Москва ноћу

Москва ноћу